IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

36 начина да станете красиви (Част 1)

22 ноември 2011 10 25

Ако се възприемаме като красиви и сме в мир със себе си, то, не се и съмнявайте, всички останали също ще ни виждат по този начин

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Знаете ли, всъщност красотата изобщо не зависи от външния вид. Е, разбира се, има хора с по-атрактивни природни дадености от други. Но, всъщност факторите, които ни определят като „привлекателни" изобщо не се коренят в някакви пропорции, физически характеристики, грим или дрехи.

Истината е, че за околните ние сме това, което мислим за себе си. Ако се възприемаме като красиви и сме в мир със себе си, то, не се и съмнявайте, всички останали също ще ни виждат по този начин. И обратното, ако нямаме чувство за лична стойност и сме пълни с несигурност, то познайте какво – колкото и да се контим, другите ще виждат просто един посредствен човек.

Въпросът обаче е „как". Как да постигнем именно тази външна и вътрешна хармония със себе си и да започнем да бъдем възприемани като истински красиви? Ето ви не един, а цели 36 начина...

1. Усмихвайте се. Усмивката озарява лицето. Тя захранва мозъка с щастие. Прави така, че да се чувствате щастливи и да правите другите около вас щастливи.

2. Винаги мислете за позата си. Изправете се. Дръжте главата си високо изправена. Изпънете рамената си. Придайте си уверен и енергичен вид!

3. Фокусирайте се върху най-доброто, не върху най-лошото. Стига сте се взирали в тази пъпка или бръчка. Престанете да изисквате от себе си да сте съвършени. Оставете недостатъците си да придобият по-малко значение и се фокусирайте върху качествата си. Нямате представа колко хубави неща за себе си ще откриете.

4. Радвайте се на тялото си. Без значение от формите или годините на вашето тяло, то е истинско чудо! То е домът на вашата душа и на вас самите. Живейте в хармония с него.

5. Обичайте своите недостатъци. Вие сте част от едно общество на различни, уникални хора, които имат най-различни недостатъци. Добре дошли в клуба! Не забравяйте, че сте просто човек и другите изобщо не са по-съвърешни от вас. Дори и ангелите на Виктория има своите минуси. Просто не ги показват.

6.Бъдете експресивни. Когато умеете да изразявате себе си, вашата уникална личност засиява и се изявява. Какво всъщност би ви направило по-красиви?

7. Ентусиазирайте се. Позволете си да се порадвате на живота и да се удивлявате от него. Можете да откриете вдъхновение във всички малки и уж незначителни неща от ежедневието си. Не позволявайте на личните си страхове да ви задушават перманентно. Вместо да си мислите как остарявате и колко е зле всичко, отворете очи за случващата се красота около вас. Това ще ви се върне многократно.

8. Изпотете се. Започнете да правите упражнения. Погрижете се за чудесното си тяло и ще го заобичате още повече. Доставете си ендорфин в големи количества. Направете така, че косата ви да се спласти от пот – в този метафоричен случай, тя ще заблести.

9. Изучете красивите движения. Опитайте балет, тай чи, йога или някаква друга дейност, която ще ви направи грациозни и пластични. Всъщност, красивото тяло е тялото, което се движи с финес.

10. Осъзнайте вътрешната си красота. Вземете лист и химикал и запишете всичките си хубави черти; опишете това, което дарявате, което създавате, което сте. Вие сте двигател на красотата.

11. Показвайте доброта. Добрият човек е ужасно красив. Красотата направо струи от него като водна струя от чешмата.

12. Не се престаравайте. Не прекалявайте с гримовете и дрехите. Не е нужно да харчите хиляди левове за процедури и пластични операции. Не се преуморявайте до смърт от тренировки и диети. Когато човек се престарава, той започва да изглежда отчаян. А е трудно да изглеждаш красив, когато си отчаян.

13. Не се старайте да се държите както приляга на възрастта ви. Годините ви не определят капацитета ви да сте красиви. Просто живейте на годините, на които се чувствате!

14. Създайте нещо. Креативността е инструмент на красотата. Креативността е начина по който се изразявате и показвате себе си пред света. Рисувайте, отглеждайте цветя, гответе, шийте, декорирайте, пишете – правете онова, което винаги сте обичали.

15. Вдъхновявайте останалите. Поетът Руми пише: „Нека красотата, която обичаме е това, което правим. Прави красиви неща. Живей красиво. Бъди красив. По този начин ще вдъхновиш останалите, чрез своята красота."

16. Озаптете мислите си. Трудно е да се чувстваш красив, когато мозъкът ти непрекъснато превърта лошите мисли като развалена плоча. Спрете да разсъждавате какъв е външния ви вид, поведението ви, статусът ви. Тези мисли са опасен капан. Просто ги спрете.

Вижте себе се през очите на обичан човек. Ние често губим реална представа за това как изглеждаме, затова се опитайте да се видите по начина, по който ви вижда някой, който ви обича. Ще бъдете изненадани...

Автор - снимка

КоментариКоментари