IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Седмица в манастир- идеалният начин да си отпочинете пълноценно

13 юни 2005 15 16

Седмица в манастир- идеалният начин да си отпочинете пълноценно

През последните няколко години все повече хора предпочитат да се отдадат на пълна почивка и релаксация през отпуската, а не да заменят стреса в офиса с безсънни нощи на морския бряг.

Най-подходящи за подобна анти-стрес почивка се оказват... манастирите. Тишината и строгият режим, който царят в повечето манастири, са изключително примамливи за живеещите в големите градове. В западна Европа почивката на такова място е станала така популярна, че е необходимо да си направите резервация поне 6 месеца предварително.

Това, което привлича дори нерелигиозни хора да почиват на подобни места, е търсенето на духовното „аз“, природосъобразния начин на живот, влечението към източните философии, които поставят на преден план хармонията и равновесието.

Най-добрият съвет е да отидете на подобно място сами. Да се отдадете на спокойствието и тишината, да загърбите проблемите и да се вгледате в себе си. Дългите разходки сред природа ще намалят напрежението и ще ви заредят с положителна енергия. Можете дори да си направите „мълчалива терапия“- не говорете с никого, изключете телефона, забравете за света и се концентрирайте върху себе си.

Хора, преживели такова почивка, споделят, че духовното пречистване, през което са преминали, е дало положително отражение на целия им живот и на възприемането на света.

В българските манастири също има възможност за почивка, като цените са съвсем нормални. Естествено всеки, решил да почива в манастир, трябва да си даде сметка, че не удобствата и лукса са най-важните неща на такива места.

Все пак бъдете нащрек. Ориентирайте се към източно-православните манастири, за да не попаднете в клопката на религиозни секти.

КоментариКоментари