IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Не позволявайте на новогодишната паника да ви развали празника

29 декември 2005 11 03

Предлагаме ви няколко малки трика за овладяване на малкото предновогодишно бедствие, наречено празнична вечеря

Не позволявайте на новогодишната паника да ви развали празника

Пазаруване, готвене, подреждане на масата, чистене, гости, вечерен грим и прическа, подходяща музика- всичко това изкарва извън релси всяка средностатистическа жена в навечерието на Нова година.

Ако към това прибавим и неуспешен опит за пиле фрикасе или крем-карамел с балончета ( за непросветените- крем-карамелът трябва да е идеално гладък и отвън и отвътре) и от само себе си се вижда, че към 8 вечерта на 31 декември ви идва да легнете и да се завиете през глава и така да изчакате идването на мирния и спокоен първи януари.

За добро или лошо, Нова година трябва да се посрещне с гранд-парти, с още по-гранд ядене. За да не излезете от релси и да се разкрещите на всичките си гости накуп, да пратите гаджето си да играе на компютъра, за да не ви се пречка,  и да се напиете от мъка и нерви още преди обяд, предлагаме ви няколко малки трика за овладяване на малкото предновогодишно бедствие.

Не си поставяйте непостижими цели за парти „като на кино“. Обратното броене, шампанското и отрупаната маса във филмите са плод на работата на целия снимачен екип, а половината от нещата не стават за ядене.


Направете предварително списък с необходимите покупки като имате предвид, че не идва края на света и че човек има само един стомах. Не изкупувайте продукцията на месокомбинатите в окръга. Ограничете се до класическото ордьовър-основно-десерт и ще намалите престоя си в кухнята наполовина.

Вземете готови храни. Можете да си спестите поне рязането на салати и мачкането на картофи. Ако толкова държите да направите нещо сама, пригответе баница с късметчета. С банички от баничарницата не е същото, честно.

Разпределете задачите. Ако каните много гости, разберете се кой какво ще вземе и кой с какво ще участва в празничната вечеря. Поканете по-близките от тях малко по-рано, за да ви помогнат. Сноването между кухнята и хола се превръща в част от празника, когато е в компанията на любимите ви хора.

Оставете време за себе си. Не хвърляйте всичките си сили в подреждането и готвенето. Вземете си душ, след като всичко вече е готово, облечете най-хубавата си рокля и се гримирайте спокойно.

Ако през това време някой примира от глад, нека да си хапва. Значението на сядането на масата на всички едновременно е леко пресилено, особено в днешно време.

Не се опитвайте да дирижирате вечерта. Нито децата ще седят примерно на местата си, нито мъжът ви ще произнесе прочувствена новогодишна реч, освен ако не му е навик. Оставете нещата да се случват спонтанно.

Радвайте се на това, че сте заедно с най-близките си хора, че идва новата, по-добра година.

А и всяка новогодишна вечер все някога свършва.

Весели празници!

КоментариКоментари