IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пазаруването като терапия

10 февруари 2006 11 34

За да съчетаете полезното с приятното, отидете на пазар като анти-стрес терапия и се запасете хранителни продукти, които ще държат напрежението далече от вас

Пазаруването като терапия

Всеизвестен е фактът, че ходенето на пазар е най-добрия начин за справяне със стреса. За да съчетаете полезното с приятното, отидете на пазар като анти-стрес терапия и се запасете с достатъчно количество хранителни продукти, които ще държат напрежението далече от вас.

Основно правило при ходенето на пазар е да имате изчерпателен списък с всичко, което ви трябва и да не се откланяте от него. Опитали тази система твърдят, че разходите им са намалели драстично, защото са успели да се преборят с изкушението да пазаруват спонтанно каквото им падне.

И така, списък с анти-стрес хранителни продукти, които трябва непременно да станат част от всекидневния ви режим

Плодове и зеленчуци

Те са най-добрите ни приятели в борбата със стреса. Изберете си тези, които съдържат повече витамин С и витамин В8:

Зеле

Спанак

Марули

Портокали

Киви

Домати

Млечни продукти

Калций, минерали и какви не още полезни съставки има в млякото. Ако ви притесняват калориите, вземете си обезмаслено мляко, но не задрасквайте съвсем щанда с млечните произведения от маршрута в магазина. Можете спокойно да си вземете:

Кисело мляко с плодове

Сирене

Рокфор

Месо

За всички врагове на месото ще кажем само, че то съдържа витамин В 3, който помага много да се справяте по-леко със стресовите състояния. Има достатъчно видове месо, които не съдържат холестерол в страховити количеста. Спокойно можете да хапнете:

Печено пиле

Шунка

Телешки дроб

Наденички

Риба

Рибата и морските дарове са Източникът на олиго-елементи. С тяхна помощ ще се отърсите от тревожните състояния. Вземете си:

Раци

Скариди

Миди

Сьомга

Риба тон ( може и в консерва)

От всичко останало

Пълнозърнест хляб

Зърнени закуски или мюсли за закуска

Чай

Минерална вода

Натурален сок

Ако подберете подходящите количества ( т.е да се чувствате сити, но не и преяли след хранене), изброените по-горе храни са достатъчни за здравословен и балансиран хранителен режим.

КоментариКоментари