IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ученици ще боксират снимки на учители в антистрес зала

22 февруари 2006 14 18

Перник стана първият град в света със специална ученическа зала за борба със стреса

Ученици ще боксират снимки на учители в антистрес зала

Антистрес зала ще бъде открита на 24 май в професионалната гимназия по строителство и архитектура "Арх. Йордан Миланов" в Перник. Това съобщи директорът на учебното заведение Самуил Шейнин.

Залата ще бъде обзаведена със спортни уреди. На всеки от тях трениращият ученик може да постави снимка на избран от него преподавател, под която стои надпис "Не можеш да ме стресираш" или "Аз съм по-добрият на този спорт от Вас".

Най-голям интерес предизвиквали боксовата круша и боксовия чувал. Там младежите нанасяли директно ударите върху лицата на фотографираните педагози. Те вече тренирали върху фотографията на Шейнин и още няколко членове на ръководството в откритата неотдавна фитнес зала.

Снимките на учителите ще бъдат поставени в класьор след дадено от тях писмено съгласие, разказа Шейнин. Отначало педагозите имали притеснения ситуацията от залата да не се пренесе в класните стаи. Опасенията обаче постепенно отпадали и вече 40 от 60-те преподаватели са се съгласили фотографиите им да бъдат използвани в залата.

Подобно начинание се прилага за първи път в света за такава възрастова група, твърди Шейнин. Според него подобна антистресова програма е използвана в Япония, но за възрастни.

Целта ни е да намалим стреса, да задържим по-дълго децата в училище, да ги натоварим физически, споделя Шейнин. Идеята е горещо приветствана и от родителите, и от учениците.

КоментариКоментари