IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Щастливи бъдещи майки

23 май 2006 06 29

Повечето жени са склонни да изоставят външния си вид в момента, в който разберат, че чакат дете. Оправете настроението си като се погрижите за себе си

Щастливи бъдещи майки

Повечето жени са склонни да изоставят външния си вид в момента, в който разберат, че чакат дете. Оправете настроението си като се погрижите за себе си, дори да се чувствате по-скоро като балон, отколкото като жена

Бременните жени са склонни да „забравят“ външния си вид с напредването на бременността. Не си мислете, че няма смисъл да слагате грим или да се обличате по-специално, само защото коремът ви е голям като футболна топка.

Ако преди сте прекарвали часове в банята и пред огледалото, за да се харесате на бащата на детето си, не се отказвайте от разкрасяващите процедури, само защото той „си е изпълнил задачата“.

Добрият външен вид ще се отрази и на настроението ви, а щастлива майка означава и щастливо бебе.

Предлагаме ви няколко изпитани метода, които работят не сам при бременните жени.

Смейте се

Не се притеснявайте, свиването на коремните мускули няма да причини контракции, освен ако не сте в последните дни на бременността си и не гледате някоя безкрайно смешна постановка. Ако погледнете от добрата страна, какво по-хубаво от това да тръгнете към родилното с усмивка.

Гримирайте се

Още от сутринта сложете спирала, малко руж и гланц за устни. Направете си приятна прическа и така ще сте готови да посрещнете деня като красива и щастлива бъдеща мама.

Облечете се във весели цветове

Това, че сте с няколко килограма повече изобщо не е извинение да ходите с едни и същи широки панталони или гащиризон.

Докато коремчето ви не се забелязва още, носете спокойно дрехите, които носехте преди. Повечето хора намират за много сладко бременна жена да ходи с паналон с ниска талия и потниче, между които гордо се вижда понаедрелия корем.

Към края на бременността е нормално да има съвсем малко дрехи, които да ви стават, но нека те да са в свежи цветове. Доказано е, че те повишават настроението.

Правете любов

Отделят се ендорфини, намалява се напрежението, бащата на детето не се чувства изоставен, с една дума, ако не ви изрично забранено, правете любов толкова често, колкото ви се иска.

КоментариКоментари