IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Истината за приятелството

30 август 2013 07 45

Често хората приемат приятелите си за даденост, а те имат много по-голяма ценност

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Повечето жени, както и мъже се чувстват нещастни, докато не намерят своята половинка. Те смятат, че любимият човек е именно това липсващо парченце от пъзела, което ще направи живота им пълноценен. Често, мислейки по този начин, хората пропускат да отбележат важността на приятелите, които имат.

Истинското, неподправено приятелство е трудно за намиране, точно толкова, колкото истинската любов. Приятелите са тези, които застават до вас във всеки един момент, тези, на чието рамо плачете след поредното любовно разочарование и тези, с които може да се забавлявате по цели дни и нощи.

Приятелите и приятелството имат още много значения, за които едва ли някога сте се замисляли. Ето и някои от тях, които заслужават вашето внимание:

1. Някои хора мразят, когато техните приятели постигнат успехи. Не забравяйте обаче, че успешните приятели могат да ви направят още по-успешни.

2. Много романтични двойки празнуват своите годишнини, дори месеци от връзката си, докато голяма част от приятелите дори не знаят, че приятелството им е на повече от 10 години.

3. Родителите са обсебени от страха детето им да не се среща с „лоша компания“, но рядко обмислят възможността дали самото то не е такава за някой друг.

4. Някои хора се оплакват на своите приятели, че ако са били женени, са щели да се чувстват по-малко самотни. Всъщност обаче приятелите облекчават самотата повече, отколкото съпрузите.

5. Фокусната точка на тийнейджърите в училище са именно техните приятели, но те рядко се замислят за това.

6. Ако опишете своя брат или сестра като „най-добрия ви приятел“, това е, защото сте водени от емоцията. Ако опишете вашия приятел като „брат ми“ или „сестра ми“, това също е подтикнато от емоция.

7. Колкото повече работа и деца имате, с толкова по-малко време ще разполагате за своите приятели. Истината обаче е, че колкото повече сте в компанията на приятелите си, толкова по-добри ще ставате в своята работа и в семейството си.

8. Понякога негодувате, когато ваш приятел иска услуга от вас, но се чувствате пренебрегнати, ако той помоли някой друг.

9. Дете без приятели не може да се научи на „социални умения“ и по този начин е по-вероятно да остане без приятели като възрастен. Децата с приятели изграждат по-дълбоки взаимоотношения с хората.

10. Вие се чувствате твърде уморени да се видите с приятели, но се чувствате „заредени“ винаги след това.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари