IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

10 начина да убиете стреса - навсякъде и по всяко време - част III

8 август 2006 14 38

Не, ние няма да ви кажем да запалите свещичка или да медитирате за един час. Ще ви дадем истински решения, за реалния живот - сега нещо за банкоматите и басейна

10 начина да убиете стреса - навсякъде и по всяко време - част III

Не, ние няма да ви кажем да запалите свещичка или да медитирате за един час. Ще ви дадем истински решения, за реалния живот. Специално издание за жени (може и мъжете преспокойно да четат и да адаптират, не е толкова страшно и различно:).

След като ви представихме първите два съвета и следващите три препоръки, сега продължаваме със списъка от 10-те начина как да убиете стреса:

6. Веднъж седмично

Теглете пари един път седмично. Опитайте се в рамките на седмицата да теглите само един път пари от банкомата. Така ще контролирате по-лесно вашите разходи, ще си правите сметка и е по-малка вероятността да се отдадете на разхищения.

Харченето на пари е един от най-стресиращите фактори. Особено ако изпуснете контрола на харчене – така се чувствате безсилни и зависими.
Направете си някакъв седмичен бюджет, може да не е стриктен, но нека е пожелателен -  така ще чувствате нещата подредени и ясни.

7. Метнете се в басейна
 
Басейн, басейн, басейн. Плуването ще победи и разведри жегата (ако е лято естествено) и ще изтрие стреса,буквално ще го изпари.

Потапянето на тялото във вода действа релаксиращо на целия организъм, показва ново шведско проучване.

80% от хората, които са имали проблеми със стреса и депресия, са показали учудващо бързо подобрение само след няколко ходения на басейн, показват данните.

8. Пръсти в почивка

Дайте си почивка на пръстите. Благодарение на интернет, електронната поща, мобилните телефони изглежда, че работата никога не спира.

Тотално размитите граници между работата и дома, благодарение именно на технологиите, не ви остават никакво време.

Напредъка в технологиите е неуморим източник на хроничен стрес, категорични са данните от здравни изследвания.

Тук изобщо не споменаваме и факта, че ако и вечер вкъщи седнете на лаптопа или на телефона, страда вашето семейство.

Починете си. Като се приберете не сядайте зад компютъра. Оставете телефона на гласова поща или на вибрации. Все пак е важно да си починете, неотложните задачи трябва да почакат, и вие сте човек все пак.
Опитайте се да ограничите по всевъзможен начин използването на компютъра и другите технологични върхове. Например, починете си вечерта и влезете по някое време за 15 минути за да видите какво имате в пощата.

Свикнете това да стане по едно и също време. Така ще приучите всички, че имате точно 15 минути на вечер, в точно определен час, в който могат да ви безпокоят.

КоментариКоментари