IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Уроци по симпатичност

30 януари 2014 15 00

Как да направите така, че да допадате на другите хора веднага

Кадър от филма "Определено, може би"; Снимка: outnow.ch

Кадър от филма "Определено, може би"; Снимка: outnow.ch

Някои хора стават симпатични на другите още от пръв поглед. Те са чаровни, популярни, обичани и желани за компания. Други пък изглеждат скучни и студени, и хората ги отбягват съзнателно. По принцип за повечето от нас, срещата и запознанството с нови хора винаги носи усещане за несигурност и нервност.

Когато трябва да се запознаваме с нов човек или когато попадаме в нов кръг от хора, в който трябва да се интегрираме, ние се стараем да дадем всичко от себе си, за да оставим добро впечатление и да бъдем харесани и приети бързо.

За съжаление, за някои от нас това е супер лесно, като детска игра, а за други си е направо непосилно начинание. Предлагаме ви 9 съвета, които ще ви превърнат в приятен сладкодумник, който бързо успява да се впише във всяка нова среда:

1. Дръжте се позитивно и приятелски.

Хората обичат да виждат щастливи лица, без значение какви са обстоятелствата. Когато се запознавате с нови хора, на парти, на улицата или в офиса, започнете разговора си с усмивка. Хората, които се усмихват искрено, винаги изглеждат по-привлекателни и достъпни. Така цялата ситуация на ново запознанство става по-малко смущаваща.

2. Оставете флирта за по-късно.

Ако искате да се харесате на човек от противоположния пол, не се опитвайте да флиртувате с него веднага, след като се запознаете. Това може да го накара да си помисли, че се отнасяте към него/нея с неуважение. Добре е да започнете с един нормален, интелигентен разговор. Закачливата нотка е добра за разчупване на леда само по време на парти, но и с нея не трябва да се избързва.

3. Накарайте събеседника си да се чувства комфортно.

Как ще тръгне разговорът между двама души, зависи изцяло от начина, по който всеки един се чувства в присъствието на другия. Трябва да направите така, че човекът да се чувства развълнуван и щастлив в компанията ви, а не нервен и неуверен.

4. Пуснете чара си в действие.

Очарованието е ключът на това да изглеждате симпатични и интересни. Когато се държите чаровно, хората около вас ще се забавляват и ще усещат положителните ви вибрации. Това ще разчупи леда и ще ги накара да се чувстват по-комфортно в компанията ви.

5. Водете интересни разговори.

Опитайте се да намерите неща и теми, които ви свързват с новия ви познат. Потърсете нещо общо помежду ви. Опитайте се да разберете подробности за него от лицето, което ви е представило един на друг. Без значение за какво ще си говорите (било то за филми, музика или общи приятели), дръжте под око вашия събеседник, за да усетите дали действително е заинтересуван от темата. Ако очите му светят и той изглежда в настроение, всичко е наред.

6. Бъдете учтиви и услужливи.

Когато човек е полезен и предлага помощта си, той бързо става харесван от останалите.

7. Бъдете себе си, но покажете най-добрата си страна.

Да бъдете себе си, тоест да сте искрени, е добър подход, но само, ако покажете своята най-положителна страна. Покажете най-силните черти от характера си и ги използвайте като свое оръжие.

8. Дръжте контрола над ситуацията.

Трябва да можете да държите юздите на разговора, а не „да се губите в превода“. Ако изглеждате некомпетентни, апатични или разсеяни, едва ли ще станете много симпатични на новия си познат.

9. Отнасяйте се към другите с уважение.

Хората подсъзнателно забелязват начина, по който си взаимодействат с другите и така ги оценяват като личности. Когато сте мил и дружелюбен с всички останали, те ще ви харесват повече. Ако се държите надуто или арогантно, подсъзнателно събеседникът ви ще се настрои негативно към вас.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари