IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Разпуснете заедно напрежението в офиса

4 септември 2006 13 24

Ако работата ви стресира, то със сигурност същото важи и за колегите ви

Разпуснете заедно напрежението в офиса

Aко работата ви стресира, то със сигурност същото важи и за колегите ви. Има безброй начини да намалите напрежението сами- с двеминутни упражнения, с разходка в парка, с медитация или с гореща вана.

Колкото често обаче правите нещо заедно с колегите си, за да се чувствате всички по-добре в офиса, в който прекарвате по-голямата част от времето си?

Следващите предложения можете да приложите в работата си, независимо дали сте мениджър на голяма компания или пък заедно с колегите от стаята усещате, че напрежението вече е повече от поносимото.

Снимки

Помолете всичките си колеги да пуснат в кутия снимка от ученическите си години. Подредете всички снимки на табло в коридора и когато минавате покрай тях, се опитвайте да отгатнете кой кой е. Така, макар и за минута, ще се разсеете от мислите за работа и ще се развеселите.

А собствената ви снимка ще ви напомни за безгрижните моменти, което пък си е начин да се справите сам със стреса.

Кошничка за нерви

Или ъгъл, цяла стая или зала, в зависимост какво позволяват условията, в който работите. Въпросното място няма нужда от никакво специално оборудване, освен неголяма топка, която всеки вбесен от клиент, шефа си или колегите, да удря в стената, за да се освободи от нервите без неприятни последици.

Ако нямате възможност за цяла стая, можете да използвате чисто кошче и малка топка, ефектът е същият.

Свободен ден

Определете един ден, в който ще замените строгите костюми с по-свободни дрехи. Доказано е, че такъв ден в седмицата повишава работоспосбността на екипа с около 30%. Разбира се, трябва да съгласувате всичко това с шефовете си, ако не сте в позиция да взимате сами подобни решения.

Можете да си определите с колегите и ден на оранжевото, например, в който всеки от вас да има по себе си този цвят. Избирайте топли цветове, те подобряват настроението.

Спорт

Спортувайте, но заедно с колегите си. Ако имате възможност, посещавайте заедно тренировка в обедната ви почивка или се разхождайте с бързо темпо около офиса. Хем ще подобрите тонуса си, хем ще се разсеете малко от работата.

А ако до офиса ви има салон за масажи, няма нищо по-хубаво от това да си позволявате един път седмично да се оставите в ръцете на специалист, който, освен всичко друго, ще ви спаси и от досадните болки в гърба, вследствие на седенето пред компютъра.

КоментариКоментари