IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Когато приятелката ви е на път да се омъжи за неподходящия

13 май 2014 07 22

Какво да правите в такава ситуация?

Снимка; outnow.ch

Снимка; outnow.ch

Когато жените наближат (и прехвърлят) 30-те, но все още са неомъжени, повечето от тях (или направо всичките) започват да гледат с панически страх към намаляващите перспективи за намиране на подходящ съпруг. В този момент има жени, които са склонни да действат неразумно или поне необмислено, превръщайки новата си, мимолетна афера в брак. Това би било доста лоша идея.

Конвенционалната мъдрост диктува, че всички лоши решения относно взаимоотношенията се взимат, когато човек е млад и наивен, но това не е точно така. Грешни решения се взимат и когато човек е под някакъв постоянен натиск или когато иска да оправдае нечии очаквания.

Ето защо е много възможно вашата най-добра неомъжена приятелка внезапно да реши да прекара живота си с първия безпомощен идиот, който се е съгласил да ѝ стане съпруг. Вие може да виждате, че този човек изобщо не е подходящ за вашата дружка и че като цяло е много под нейното ниво, но реално да не можете да направите нищо по въпроса.

Без значение колко ужасен ви се вижда бъдещият младоженец, без значение колко пъти ви е правил лошо впечатление или колко пъти сте се усъмнявала в добрите му намерения, важното е да не го критикувате директно пред своята приятелка. Ако го направите, тя ще усети че вие мразите бъдещия ѝ съпруг и най-много да се отдръпне от вас.

Не казвайте нищо по две причини. Първо тя може наистина да е ослепяла от любов по въпросния мъж и второ може да е изпаднала в прекалено голяма еуфория от перспективата да се омъжи скоро. Дори да виждате, че тя е на път да сключи брак с кръгъл идиот, с кръшкач, с непрокопсаник, с лентяй (или мъж с други силно негативни черти), пак ще трябва да ѝ осигурите вашата пълна подкрепа, запазвайки мнението си за него само за себе си.

По принцип не можете да постигнете нищо продуктивно дори да ѝ споделите мнението си, затова по-добре си дръжте устата затворена и чакайте момента, когато въпросният мъж ще се издъни сам. Ето и още няколко съвета:

– Не сменяйте темата всеки път, когато тя споменава името му. Тя ще забележи, че имате негативно отношение към любимия ѝ.

– Не се дръжте нападателно всеки път, когато го видите. Така още по-ясно ще ѝ покажете, че го ненавиждате. Той самият също ще го усети и ще започне да я наговаря срещу вас.

– Не коментирайте за какъв задник ще се омъжва приятелката ви пред общите ви познати. Рано или късно някой ще ѝ каже какво мислите за бъдещия ѝ съпруг и нещата ще станат много неловки, особено ако вече ви е поканила за кума или шаферка.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

sonq ( преди 10 години )
13 ( преди 10 години )
Това не може да ми бъде проблем, тъй като нямам *** и комплексирани приятелки, които повтарят по цял ден приказката за "последния влак". Всяка самоуважаваща се жена си знае цената и не се омъжва само защото е на еди колко си години.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 10 години )
Не знам как бих постъпила, това е много деликатна ситуация!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар