IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да бъдете собствената си най-добра приятелка

26 май 2014 12 01

По този начин ще бъдете сигурни, че винаги има на кого да разчитате и няма да ви предадат

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Като цяло през живота си човек сменя много приятели. Едни си отиват, други идват. Разбира се, има и приятели, които остават дълги години, а понякога и цял живот. За съжаление, това са много редки случаи.

Масово хората много пъти са поставяни в ситуации, които ги карат да се замислят – имат ли наистина истински приятели или всичко е само въпрос на интереси и поза?

Ето защо всяко момиче трябва да се научи да бъде собствената си най-добра приятелка. Поне по този начин ще бъде сигурна, че винаги може да разчита на самата себе си и че няма да стане жертва на приятелско предателство.

Ето и съветите, които ще ви помогнат да бъдете собствената си най-добра приятелка:

1. Увеличете самочувствието си. Всичко зависи от вас – вие самите трябва да подобрите отношението към своята личност и по този начин да увеличите самочувствието си. Ако искате да промените живота си, трябва да се вгледате в лицето в огледалото. Кажете на себе си, че сте прекрасен човек. Не само си го мислете, а го кажете – на глас! След това си направете комплимент за всяко нещо, заради което имате съмнения относно своята личност.

2. Награждавайте себе си за всяко постижение. Преди Нова година сте си обещали, че ще ходите редовно на фитнес и наистина го правите! Задължително възнаградете себе си – купете си чантата, която харесахте. Понякога човек има нужда да получи и материално удовлетворение за труда, който полага.

3. Наслаждавайте се на времето, което прекарвате сами. Това е време, в което може да останете насаме със себе си, да съберете своите мисли и да разсъждавате над въпросите, които ви вълнуват. Вземете си вана, пуснете си любимите си песни, танцувайте из хола – всичко, което ви харесва да правите.

4. Спрете с негативността. Ако сте склонни към непрестанни негативни мисли, то спрете веднага! Те няма да ви помогнат с нищо – нито ще решат проблемите ви, нито ще направят живота ви по-хубав или пък ще ви накарат да се чувствате по-добре. Освен това нали не искате да общувате само с негативен приятел, който гледа света през сиво-черни очила?

5. Приемайте собствените си съвети. Вярно е, че е по-трудно да се вгледате безпристрастно в своя собствен живот. Но в крайна сметка на приятелките си успявате да давате разумни и логични съвети. Защо не опитате да гледате на вашата ситуация като страничен наблюдател и не започнете да раздавате съвети и на самите себе си. Със сигурност никой друг няма да мисли за вашето добро толкова, колкото вие самите го правите!

6. Поглезете се с един спа ден. Не е нужно да бъдете с приятелка или няколко приятелки, ако искате да посетите някой спа център. Отидете сама, наслаждавайте се на масажа и се поглезете с престой в сауната, джакузито и т. н. Все пак малко детоксикация никога не е излишна!

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
това е най-доброто, което можем да направим за себе си
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар