IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво трябва да проумеете на 25

17 юни 2014 13 01

Нещата, които е време да кажете на самите себе си

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Добре дошли в средата на 20-те си години. Вие сте на 25 и сте еднакво близо до 30, както и еднакво далече от 20 години. Много хора се плашат от този факт, смятайки че са вече стари, а почти нищо не са постигнали с живота си. Най-вероятно вече сте завършили университета и сте започнали първата си работа. Със сигурност обаче не живеете живота, за който мечтаете и нещата изглеждат някак... кризисни.

Освен всичко друго навършването на 25 години само по себе си означава, че човек пораства и от него се изисква да бъде и по-мъдър. Натискът върху 25-годишните да приемат отговорностите си на възрастни може да бъде меко казано стресиращ, а понякога и плашещ.

Всички тези страхове и притеснения обаче са напълно безпочвени. Вие сте на 25 и трябва да се наслаждавате на този момент от живота си. Така че пуснете любимата си музика, отпуснете се и прочетете нещата, които трябва да проумеете именно на тази възраст. След това със сигурност ще ви стане по-леко.

1. Вие не сте специални.

Родителите карат всяко дете да се чувства специално – обсипват го с похвали, радват се на малките му успехи и някак неусетно порасналото дете започва да приема себе си твърде сериозно. След като влезете в „реалния свят“ на възрастните хора, вие трябва да приемете този факт. Ще трябва да се потрудите много повече, за да бъдете специални наистина. Освен това, ако приемете тази неособено приятна истина, ще имате по-реалистични очаквания от живота като цяло и разочарованието ви в началото няма да бъде толкова голямо.

2. Вие имате приятели.

След като от училище до края на университета сте свикнали да прекарвате времето си, заобиколени от много приятели, може би на 25 години се чувствате малко самотни. Особено ако сте започнали работа – тогава свободното време намалява драстично. Вие сте заети, приятелите ви са заети – такъв е животът. Тези, които останат, въпреки трудностите, със сигурност са истински приятели.

3. Спрете да се сравнявате с останалите.

 Не се депресирайте, защото човекът Х има по-добра работа от вашата. Или изкарва повече пари. Или има сериозна връзка, а вие не успявате да се задържите много време с един партньор. Животът е непредсказуем и не знаете в кой момент какво ви чака. От вас се изисква да правите всичко, което е по вашите сили, както и да вярвате, че нещата ще се наредят.

4. Напълно нормално е да бъдете необвързани.

Може би като малки сте си казвали, че след университета е време за семейство. Сега обаче, на 25 години, вие изобщо нямате партньор до себе си. Този факт не трябва да ви паникьосва, нито пък да ви депресира. Приемете времето като възможност да развиете собствената си личност, без влиянието на друг човек около себе си. Освен това с всяка изминала година се затвърждава тенденцията хората да се женят след 30-тата си година.

Снимка: Thinkstock

5. Спрете да харчите всичките си пари за дрехи и забавления.

Време е да започнете да спестявате. Време е да започнете да мислите като възрастен човек. Човек, който сам изкарва парите си и не разчита на родителска издръжка. Никога не се знае в кой момент ще ви изникнат непредвидени разходи, които трябва да покриете.

6. Няма проблем понякога да си останете вкъщи.

 Ако до този момент сте имали динамичен начин на живот и сте свикнали да се забавлявате постоянно, то трябва да осъзнаете, че нещата се променят. След дългия работен ден понякога ще предпочетете да останете вкъщи пред телевизора и в това няма нищо лошо. Приспособявате се към различен начин на живот.

7. Вие не сте стари.

Спрете постоянно да мислите за това на колко години сте. Вие не сте стари. Най-вероятно все още нямате деца, не плащате ипотека и нямате бръчки – така че определено не сте стари.

8. Всичко в живота се случва с причина.

Не получихте работата? Значи не е трябвало да започвате работа там. Може би ви чака нещо по-добро и скоро ще го разберете. Разделихте се с половинката си? Още една стъпка по пътя към намирането на правилния човек. Не забравяйте, че след всяко зло идва добро.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
Да, разбира се, че след вълненията в университета и всички купони, когато дойде време за "реалния живот", за който са те подготвяли родители и учители нещата далеч не са толкова весели.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
ujast ( преди 9 години )
E tova sa pulni gluposti. posmqhme se dobre vreme e da hapnem dobre
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
TheLittleAngel ( преди 9 години )
До тре: Някои да.. Всичко идва от това, че човек започва работа. Свободното време е ограничено, излизанията намаляват и т.н. Това до някаква степен повлиява.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
тре ( преди 9 години )
Сериозно ли 25 годишните се мислят за стари?! Кой се мисли за стар на 25?!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )