IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За красиви гърди по време на бременност

13 декември 2006 10 44

Внимателни грижи и много хидратиращи лосиони ще помогнат на гърдите ви да са във форма след края на бременността

За красиви гърди по време на бременност

Гърдите са частта от тялото, която започва да се променя още от първия ден на бременността. Много преди да е започнал да ви личи корема, което става някъде към четвъртия-петия месец, гърдите се уголемяват с всеки изминал ден, болят, напрегнати са и аха-аха кожата да се скъса.

Подобен сценарий е разбира се, невъзможен, но стриите по гърдите са нещо съвсем възможно, в случай че не положите необходимите грижи за бюста си.

Гърдите не са мускул

Иначе уголемяването им щеше да е много лесно, нали. Бюстът всъщност е съставен от жлези и мастна тъкан. По време на бременността жлезите се уголемяват и тялото се подготвя за кърмене, което кара гърдите да се уголемяват буквално за дни.

Сутиенът е задължителен

По време на цялата бременност имате нужда от много удобен сутиена, който да поддържа гърдите ви и да облекчава неприятното чувство на тежест и болка. Изберете си удобен и мек модел и сменяйте размера периодично, за да не притискате гърдите в умалелите ви вече чашки.

Кройката му трябва да е такава, че да ги поддържа в естествената им позиция, без да ги събира или повдига прекалено много. Също така не трябва да оставя следи по кожата ви.

Леки упражнения за тонизиране

Не изоставяйте тренировките в момента, в който разберете, че ще имате бебе. Естествено, фитнесът не се препоръчва, но по-леки натоварвания като плуване, пилатес, йога или упражнения в къщи са чудесно средство да поддържате добър тонус, да подобрите кръвообращението на краката и да помогнете на гърба ви да поеме тежестта и на корема, и на бюста.

Хидратация

Всеки ден, задължително. Масаж с по-груба материя ще подготви зърната на гърдите ви за предстоящото кърмене и ще подобри кръвообращението на целия бюст.

Хидратиращото тоалетно мляко ще подобри еластичността на кожата ви и ще намали вероятността от появата на стрии. Можете да попитате и личния си лекар за правилните движения при масаж на гърдите.

Студен душ

Ако все още нямате този навик - да завършвате къпането с редуване на топла и студена вода, сега е моментът да започнете. Първо само краката, а после и цялото тяло, като наблегнете на гърдите.

Рязката промяна в температурата тонизира кожата, подобрява кръвообращението и след време ще се превърне няма да си спомняте как сте живели без студен душ.

КоментариКоментари