IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Смущаващите неща, които могат да ви направят по-щастливи

13 февруари 2015 12 31

Шест ситуации, в които срамът си заслужава

Снимкa: outnow.ch

Снимкa: outnow.ch

Хората много често все се тревожат да не се изложат, да не направят нещо смущаващо, от което после да ги е срам и т. н. Истината е, че щастливите хора не се интересуват от мнението на другите и като цяло си правят това, което им харесва.

Ако вие смятате, че вътрешните ви бариери редовно ви спъват да се чувствате наистина удовлетворени от живота, то премахнете ги. За да изпитате щастие, трябва да се чувствате свободни.

Ето и шест потенциално смущаващи неща, от които не би трябвало да се притеснявате. Направете ги, без значение колко смешно или глупаво ще изглеждате, и ще видите, че ще сте горди от себе си и от това, че сте преодолели срама си:

1. Танцувайте бясно..., както си можете

Всеки човек, който обича танците, танцува по един начин вкъщи, когато никой не го гледа, и по съвсем различен начин, когато е сред други хора. Нека не ви пука – излезте на дансинга в нощния клуб и покажете всичките си най-горещи и готини движения, с които се забавлявате у дома. Просто се оставете музиката да ви води и да ви вдъхновява. Може и да изглеждате малко странно, но какво ви пука! Нали това ще ви развесели.

2. Направете си караоке концерт

Дори да пеете фалшиво, ако обичате да го правите – идете на караоке и се отпуснете. Изпейте всичките си любими хитове, без да се притеснявате, че ще се злепоставите. В крайна сметка караокето е вид забава за непрофесионални певци. Дори да изглеждате и/или звучите смешно, важното е, че няма да ви е скучно.

3. Отдайте се на глупавите си хобита

Ако обичате да четете тийн списания, да гледате анимационни филми, да четете романтични или еротични романи, да си правите модни ревюта и т. н. – наслаждавайте се на своите хобита, колкото и странни да са те. Спрете да се притеснявате за това, какво ще си помислят другите за вашите интереси – важното е, че те ви карат да се чувствате добре!

4. Правете грешки, без да се срамувате

Не се страхувайте да вдигнете ръка и да дадете грешен отговор. В крайна сметка, не сте длъжни да знаете всичко. Плюс това, въпросната грешка ще ви мотивира да научите много повече неща по темата (за да не се излагате друг път) и след време ще сте много информирани и все ще можете да изтъкнете знанията си някъде.

5. Покажете истинските си емоции, дори да се изложите

Ако приятелят ви ви разстройва, кажете му го. Спрете да криете всичките си негативни емоции и да ги таите в душата си. Казвайте на другите, когато те правят нещо, с което ви нараняват. Няма смисъл да се страхувате, че ще ги обидите или засегнете – те също не трябва да го правят спрямо вас.

6. Признавайте си, когато не сте компетентни

Когато вашите приятели разговарят за гореща попзвезда, за която вие дори не сте чували – кажете им, че нямате представа коя е тя. По-добре е да сте честни, отколкото да се преструвате, че сте компетентни по темата. Няма нищо лошо в това човек да си признае, че не знае нещо. По-добре е, отколкото да се прави на всезнайко!

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари