IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Неудобни "бременни" въпроси - част III

6 февруари 2007 08 37

Отговор на някои от въпросите, които си задавате на ум, но се притеснявате да изречете на глас

Неудобни "бременни" въпроси - част III

Нормално е докато коремът ви расте, хормоните бушуват и ви се иска да изядете света, в главата ви да се въртят разни странни мисли, които по принцип не биха се появили точно във вашата глава.

Ключът към спокойствието е да приематe случващото се с вас с усмивка.

Въпрос 3: Защо не мога да понасям майка ми?

Въпросът с майката на бъдещата майка винаги е бил малко деликатен. Първо, вие винаги ще си останете нейната дъщеричка, на колкото и години да станете, дори когато имате вие самата внуци.

Преходът от лагера на майките към лагера на бабите е труден за всяка жена.  Това е знак за майка ви, че остарява, което, съгласете се, не е приятно като мисъл.

От друга страна, бъдещата майка, в случая - вие, повтаряте подсъзнателно всичко, което вашата майка е чувствала докато е носела вас в корема си.

В грижите си за бъдещото бебе вие ще повторите нейните стъпки - когато го успокоявате преди да заспи, когато го храните, когато си играете с него.

Конфликтът с майка ви може да се появи именно в този момент - грижите за бебето. Нормално е тя да иска да наложи собствените си методи и на вашето бебе, както и на всяко бебе, което попадне в полезрението й.

Това, че вие нямате опит обаче, не означава, че тя трябва да изземва функциите ви.

Съвет: Говорете. Обсъдете предстоящите събития спокойно, обяснете й как вие виждате грижите за бебето, нейното участие в тях, всичко, за което след време могат да възникнат проблеми.

Не очаквайте от нея да се "досети" или да започне да мисли като вас.

Тя има едно виждане за нещата и е въпрос на време и усилия да й обясните и вашата страна.

КоментариКоментари