IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Полезен татко – част I

13 март 2007 12 28

Много често бащите се чувстват отхвърлени и съвсем „встрани“ от бебешките истории. А не трябва. Виж как да бъдеш баща (и половинка) на място

Полезен татко – част I

Раждането наближава и на теб ти се струва, че си абсолютно излишен. Твоята част от „работата“ по зачеването е свършена някъде преди осем -девет месеца и като че ли сега си просто ненужен.

Това изобщо не е вярно. Само жените могат да раждат, това е факт, но мъжкото присъствие и адекватна подкрепа е просто незаменимо.

Не знаеш как? Ето, виж:

Последните седмици преди раждането

С всеки изминал ден идването на малкото същество приближава. Трябва и двамата да сте подготвени да го посрещнете, а твоята най-важна задача е да помагаш на понаедрялата си половинка.

Твоята роля

Задачката ти е да облекчаваш по всякакъв начин половинката си, да я й помогнеш да преодолява малките неприятности и изобщо – да направиш щастливи най-дългите седмици от живота й (и от твоя също).

Какво можеш да правиш:

Възползвайте се от малките всекидневни удоволствия, които състоянието й позволява. Ако не е много изморена, я заведи на кино, срещнете се с приятели, вечеряйте някъде само двамата. На кратко – разнообразявай я. Нали не си мислиш, че на нея й е леко да се разхожда като малко тюленче из дома ви?

Задавайте правилните въпроси. Ако все още е останало нещо за обсъждане около раждането и бебето, сега е моментът да го направите. Ще присъстваш ли на раждането, тя ще кърми ли, ще търсите ли детегледачка или ще гледате бебето сами и т.н.

Помагайте. Тя не може да спи? Или пък ставането от фотьойла й е трудно? Бъди насреща в такива моменти. Разместете мебелите така, че на нея да й е удобно да се придвижва, да става и да сяда без проблеми.

В края на краищата всичко е временно.

Време е да...

Изберете име на детето ви.

Втора част

КоментариКоментари