IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цветно значи вкусно

10 август 2007 09 50

Още един начин да накарате децата си да се хранят здравословно

Цветно значи вкусно

Чудели ли сте се защо хлапетата умират да се тъпчат с разни боклуци, които нямат никакъв вкус, но въпреки това са хит сред високите до 1,40?

Защото децата определят дали нещо е вкусно или не по опаковката.

Това показа наскоро проведено проучване сред малките американчета, съобщава АВС.

Един и същи сандвич бил опакован в различни по цвят кутии. Едната била с логото на известна верига за бърза закуска, другата – в обикновен, тъмен цвят.

Вероятно предполагате вече какъв е бил резултатът – опакованият в красивата и надписана кутия сандвич е бил определен като много по-вкусен от този в обикновената опаковка, макар че сандвичите са били абсолютно еднакви.

„Тази реакция съвсем не ни изненада. В тази възраст – между 3 и 8 години, децата са изключително отворени към света и реагират активно на всякакви дразнители – цветове, шумове, мнения“, обясняват лекарите.

„Тъй като, за съжаление, телевизията играе главна роля в живота на децата ни, те искат да приличат на героите от рекламите и детските филмчета. А там храната винаги е опакована много добре“, продължават лекарите.

Тези нови изследвания дават още един коз в ръцете на родителите, на които им е трудно да накарат децата си да се хранят здравословно.

Сандвичите задължително увивайте в цветни салфетки. Можете да вземете дори хартия за опаковане на подаръци.

Морковчетата, броколите, чушките и доматчетата трябва да превърнете в различни животинки, усмихнати лица и каквото фантазията ви подскаже.

Когато става дума за училище, кутията за обяд с любимите анимационни герои е чудесен вариант.

И не използвайте телевизията за възпитанието на децата си. И без това е доказано, че тя пречи на правилното хранене на цялото семейство.

КоментариКоментари