IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кой е цветът на успеха?

16 октомври 2018 09 45

Изненада – класическото черно

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Няма да имате втори шанс да направите първо впечатление. Независимо дали става въпрос за професионална среща или за лична, подготовката е от значение. Оказва се, че цветът на дрехите също играе не малка роля за това какво впечатление оставяте.

Изследването

Британско изследване, в което участие са взели хиляди хора, твърди, че черното е цветът на увереността. 56 % от всички участници в него са го определили като такъв (64 % от тях са мъже). Този цвят е асоцииран също така с елегантност и респект.

Втори избор

Друг цвят, който има доста фенове основно сред нежния пол е червеното. 54 % от дамите са признали, че се чувстват по-секси, когато са облечени в червено. 56 % от мъжете също споделят, че биха се зарадвали ако на първа среща жената е облечена в червено. Техният втори избор за цвят е синьото (28 %).

Цветове, които трябва да бъдат избягвани

И двата пола са категорични, че при първа среща (лична и професионална) трябва да бъдат избягвани цветове като оранжево и кафяво. Първото е прекалено ярко, а второто депресиращо и безлично.

Какво биха искали партньорът им да носи на първа среща

56 % от мъжете биха искали дамата, с която се срещат, да е в червено. А 66 % от жените са определили като много секси черното. 48% признават, че ако не в черно, биха искали партньорът им за среща да е в синьо.

Изводът

Без значение на каква среща ще ходите, няма как да сбъркате, ако заложите на черно.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари