IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как успешните хора прекарват свободното си време

4 май 2019 08 50

Хем си почиват, хем се зареждат със сили и енергия

За Тим Кук сънят е много важен. Снимка: Reuters

За Тим Кук сънят е много важен. Снимка: Reuters

Какво правите, когато се приберете от работа? Пускате си телевизора или се размазвате на дивана с бира/чаша вино в ръка? А може би сядате да чатите с приятели в социалните мрежи? За някои хора това е начин да релаксират пълноценно, доколко обаче е градивно?

Начинът, по който използвате свободното си време, може да окаже голямо влияние върху професионалния ви успех. В случай че искате по-бързо да напреднете в професионален план, може би трябва да вземете пример как да оползотворите извънработното си време от хора, които са се реализирали блестящо в сферата си като Стив Джобс, Илон Мъск, Ема Уотсън, Тим Кук и др.

Спането е приоритет

Липсата на достатъчно сън може да ви направи изнервени и непродуктивни. CEO-то на Apple Тим Кук признава, че ляга не по-късно от 21:30, за да си осигури поне 7 часа сън на денонощие. Шерил Сандберг, CЕO на Facebook, изключва телефона си всяка вечер, за да има пълноценен и качествен сън.

Четене

Няма значение дали е художествена литература, фантастика или нещо свързано с работата ви, четенето подобрява комуникационните ви умения, речника ви и знанията ви. Освен това е чудесен начин да се отървете от стреса. Успешни бизнесмени като Илон Мъск, Уорън Бъфет и Бил Гейтс издават, че сред любимите им занимания в почивките им е четенето.

Движение

Положителните аспекти и влияние от редовното движение няма как да бъдат пренебрегнати. 68-годишният милиардер Ричард Брансън твърди, че спортните му активности му помагат да постигне „два пъти повече“.

В добавка спортуването помага да подобрите увереността, креативността, концентрацията, мозъчната активност и паметта. Освен умът и тялото е по-красиво, когато е поддържано с физическа активност.

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари