IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Един ден, само за мен - I част

25 ноември 2008 13 05

От 365 дни в годината има само един, който винаги ви подсеща, че светът ви е чакал

Ти си първия човек, който трябва да се поздрави на собствения си празник. Снимка: CB

Ти си първия човек, който трябва да се поздрави на собствения си празник. Снимка: CB

От 365 дни в годината има само един, който винаги ви подсеща, че светът ви е чакал, че за него сте специални и че без вас той никога не би бил същият.

Е, малко патетично звучи, но рожденият ви ден безспорно е подходящ повод да си ги кажете тези три прости истини.

И независимо колко свещички ще ви се наложи да духнете, имате право на собствено празнично пространство, което да запълните с глезотийки, внимание и много усмивки.

Ето ги нещата, които според нас трябва да направите в деня, в който сте се родили.

Рожден ден - почивен ден

Ако положението в работата не е прекалено напрегнато, си вземете почивен ден. Празник ви е все пак и имате пълното право да си оставите цели 24 часа на разположение.

Натиснете „Пауза“ на всичко и не се чувствайте гузни, че ще пропуснете пореден ден на напрежение и задължения.

Закуска за принцеси

След като сте си поспали с два часа повече и първата изненада за сутринта е фалшивото, но толкова искрено  Happy Birthday от сестра ви, е време да закусите.

Но не заспивайки над купичката с мюсли, а бодро и разточително като в същински дворец. Направете си любимите палачинки със сладко от ягоди или си забъркайте класическите макарони със сирене и захар. Хапнете на спокойствие пред телевизора и не бързайте за никъде.

Съживете хубавите спомените

Извадете всички стари албуми, и всички любовни писма от пубертета, и всички ваши и чужди шедьоври в стихотворна и живописна форма...

Седнете удобно на дивана и си ги разгледайте наново. В тях са скрити толкова мили спомени, любовни трепети и сълзливи излияния, колкото са ви нужни, за да си спомните кои сте, през какво сте минали и накъде отивате.

Ровенето в миналото може да бъде нещо красиво, стига да го правите по-рядко и с усмивка.

КоментариКоментари