IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Три златни уикенд-правила

10 април 2009 12 43

Няколко златни правила, които задължително трябва да спазвате, за да се освободите от седмичната работна треска

Късното ставане е задължително за успешния уикенд. Снимка: Dreamstime

Късното ставане е задължително за успешния уикенд. Снимка: Dreamstime

Много често почивните дни се превръщат във времето, в което трябва да се свършат всички онези неща, които сме отлагали през седмица. 

И какво се получава - в събота сутринта се събуждате в 8 часа, защото биологичният часовник започва да "звъни" тогава по навик и вместо да се излежавате като пълни безделници, ставате, защото имате купища дрехи за пране и купища чинии за миене. 

Казано накратко, през седмицата жилището ви се е превърнало в бърлога и уикендът е моментът бърлогата отново да придобие приличен вид. Знаем го от горчив личен опит. 

Но защо трябва да бързате и да превръщате прекрасните съботни и неделни часове в трескаво хигиенизиране на къщата?

Хубавото на уикенда е, че часовникът няма никакво значение. За да ви припомним това,ви "налагаме" няколко златни правила, които задължително трябва да спазвате, за да се освободите от седмичната работна треска.

Иначе веднага получавате жълт картон. 

Палачинки за закуска 

8 часа? Излежавайте се поне до към 10.

Мръсните дрехи и чинии няма да избягат (въпреки че много често ни се иска да имат крачета и да се скриват от погледа ни). 

Към 10 и 30 ви позволяваме да се излюпите и тържествено да се понесете към кухнята, задължително по пижама и мек халат.

Пригответе си вкусни палачинки и каничка с ароматно кафе.

Апетитната закуска е истинско удоволствие, особено на фона на бързото хапване на крак сутрин преди работа. 

Домашните задължения 

То се знае, че няма как да ги пренебрегнете. Но има как да ги съчетаете с лежерното съботно-неделно настроение.

Гореспоменатите купища с дрехи задължително трябва да минат през пералнята, нали няма да ходите голи на работа (макар че сме сигурни, че имате колеги, които не биха възразили).

Пуснете пералнята, но вместо хипнотизирани да съзерцавате въртящия се барабан , излезте на разходка.

Докато се разхождате безцелно под яркото слънце, облечени в удобни памучни панталонки, минете през хранителния магазин и напълнете цяла кошница с любимите си вкусотии.

Вечерта ви позволяваме да ги опустошите с приятели. 

Извън града 

Разчитаме на вас, че ще елиминирате домашните задължения още в събота, за да можете в неделя да се впуснете в извънградски приключения

Градът е всепризнат източник на стрес, затова е повече от задължително да бягате от него поне за няколко часа на седмица.

Хубавото на неделните разходки е, че нямат нужда от планиране. Просто се качвате в колата с приятна компания и потегляте. 

Съветваме ви да си изберете някое местенце наблизо, най-много на час разстояние, за да не прекарате почивката на седалката в колата.

КоментариКоментари