IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бебетата плуват в свои води

26 май 2009 14 01

Плуването е едно от най-ценните и практични човешки умения, което най-лесно се придобива, когато бебето е малко

Под ваш контрол водата и детето ви могат да изградят доживотна връзка помежду си. Снимка: dreamstime

Под ваш контрол водата и детето ви могат да изградят доживотна връзка помежду си. Снимка: dreamstime

Бебоците под 1 годинка са най-бързо схватливите плувци, които безрезервно приемат водата и много рядко имат вроден страх от нея.

Всъщност, паниката от вода се втълпява най-често от майки и баби, които прекалено много пазят децата от нея, или пък е следствие на стрес от преживян „мокър“ инцидент.

Във всеки друг случай тя е приятел на детето още от първите му дни на бял свят.

Бебетата до 6-месечна възраст инстинктивно могат да задържат въздух, когато усетят вода по лицето си, а под вода могат да издържат около 7 секунди.

Плуването е едно от най-ценните и практични човешки умения, което най-лесно се придобива, когато бебето е малко и трудно може да изпадне в паника от каквото и да е било.

Под ваш контрол водата и детето ви могат да изградят доживотна връзка помежду си. Не е задължително да изчаквате то да навърши годинка и чак тогава да го запознаете с басейна или морето.

На първо място е важно самите вие да се чувствате сигурни и спокойни, потапяйки мъника във водата.

Започнете уроците по плуване във ваната, в малък басейн или на плиткото в морето.

За да задържите вниманието и интереса му за по-дълго, пуснете около него да плуват патенца, възглавнички или пояс.

По този начин бебето започва да се концентрира и върху начина, по който предметите и собственото му тяло се движат във водата.

Ако все пак не искате да стане беля от чисто физиологичен характер, сложете му памперс. Нали не горите от желание водните преживявания да се поразредят от неканени гости.

Доста популярна вече практика са провеждащите се курсове „Плуване за бебета“, където специалисти могат да ви помогнат или сами да поемат водното обучението на бебето ви.

Покрай него, обаче, не забравяйте, че плуването е един от най-прекрасните и полезни спортове и за големи.

КоментариКоментари