Млечните зъбчета при повечето мъници започват да растат още от шестия месец и до края на третата годинка са вече напълно поникнали.
Но докато 20-те зъбки като гъбки се появят на бял свят, децата преминават през истинско изпитание от напрежение, болка и сърбеж.
В аптеките са продават най-различни видове болкоуспокояващи гелове и гумени обръчета за дъвчене, които имат приятен охлаждащ ефект.
Но повечето деца предпочитат да успокояват сърбежа на венците си с нещо, ухаещо на вкусно, достатъчно твърдо и по възможност сладко.
Някои специализирани магазини предлагат бисквитки за зъби, но те често са подсладени с фруктоза и съдържат достатъчно други вещества, които могат да причинят алергия.
Най-доброто решение, разбира се, се крие в собствените ви кулинарни умения.
Ето една доста лесна и много вкусна рецепта за детски бисквитки, които са без съдържание на захар и изкуствени подобрители.
Необходими продукти:
1 разбит на сняг белтък
3 с.л. кленов сироп*
1 ч.л. ванилия
1 ½ ч.л. зехтин
¼ ч.ч. прясно мляко
1 ч.ч. брашно (бяло, ръжено или типово)
Начин на приготвяне:
Смесете на едно място сухите съставки (брашното и ванилията) и добавете към тях всички останали.
Омесете твърдо тесто. С помощта на точилка го разстелете хубаво и с формички за сладки изрежете фигурки тесто.
На дъното на тава сложете хартия за печене, върху нея наредете тестените фигурки и ги запечете на 250 С за около 20-30 минути.
*кленов сироп може да се намери в повечето големи вериги магазини.
За да не ги сърбят венците
12 юни 2009 06 36Повечето деца предпочитат да успокояват сърбежа на венците си с нещо, ухаещо на вкусно, достатъчно твърдо и по възможност сладко

Лесна и много вкусна рецепта за детски бисквитки, които са без съдържание на захар и изкуствени подобрители. Снимка: dreamstime
Сподели
Коментари


Още от Животът
Коментари
