IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

От архива: История на модата - декорите в ревютата на Карл Лагерфелд за Chanel

10 септември 2019 11 10

Когато креативността не познава граници

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Модната индустрия осиротя след като загуби едно от най-изявените си лица тази седмица – Карл Лагерфелд.

Знаменитият дизайнер почина в Париж на 85-годишна възраст, но както е с всички артисти, ще остане вечен чрез творбите си през годините.

Кайзер Карл твори начело на Chanel повече от 30 години, като успоредно с това оглавяваше Fendi и едноименния си бранд – Karl Lagerfeld.

Лошото момче на индустрията бе винаги с изявена позиция, остър език и безкомпромисен личен стил, с който разшири понятието за „мода“ и показа, че креативността никога не може да бъде затворена в граници.

Освен забележителните модернизирани интерпретации на класическите архиви на Коко Шанел, Карл Лагерфелд винаги успяваше да предаде социалните послания чрез ревютата си.

Така въображението му срещна сцена в буквален и преносен смисъл с модния подиум, с който той често обичаше да експериментира.

* Метростанция Chanel, ревю Metiers d'art, 2015 година, Снимка: Reuters

По този начин през последните 30 години светът успя да надникне зад завесите на кайзер Карл, който ни допусна не в дома си, а в ума си чрез своите забележителни сетове по време на ревюта.

Неговият свят винаги бе различен и така се оказахме веднъж под Айфеловата кула, след това пазарувахме в магазин, разкрихме дигитализацията чрез сървърни помещения, посетихме тайните градини, излетяхме в Космоса с ракета на Chanel, разходихме се с боговете на античността и дори заложихме по нещо в казиното на Chanel.

Реплика на Айфеловата кула, Chanel есен-зима 2017 – 2018 година, Снимка: Reuters

И не, това не са просто фантазии – това са само част от забележителните декори, на фона на които Карл Лагерфелд представяше своите интерпретации за модерните тенденции на сезона.

Ретроспективното пътуване из пъстрия свят на креативността чрез декорите на Chanel през сезоните можете да продължите в нашата галерия.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

titia ( преди 5 години )
taka predstaveno v statiata , izglejda kato razkar za edna razhodka , a kolko trud se krie zad vsi4ko tova ?????
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар