IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Елтън Джон прекъсна концерт заради пневмония

17 февруари 2020 17 40

Изпълнителят твърди, че е изгубил гласа си

Снимка: БГНЕС

Сър Елтън Джон се извини на почитателите си в Нова Зеландия, след като стана ясно, че трябва да прекрати концерта си заради заболяване. Изпълнителят е бил диагностициран с „ходеща пневмония“, поради което е изгубил и гласа си.

72-годишната звезда вече беше на сцената в Окланд, когато разбира, че не може да пее повече. „Напълно изгубих гласа си. Трябва да сляза. Съжалявам“, каза той пред публиката. Според BBC, сър Елтън Джон дори се е разплакал, преди да напусне концерта. Публиката обаче показа пълната си подкрепа към изпълнителя и го изпрати с бурни овации.

Джон дори трябваше да бъде ескортиран от сцената от няколко асистенти. По-рано по време на концерта, той каза пред феновете си, че е бил диагностициран с „ходеща пневмония“. Въпреки това, той е решил да направи концерта си, но явно състоянието му е доста по-тежко. 

„Ходещата пневмония“ е вид пневмония, при която човек се чувства неразположен, но не изпитва необходимост да влезе в болница. Напротив, той може да върши обичайните си задължения и да изкара болестта на крак. Понякога обаче се получават усложнения, които пречат на нормалната функция на организма.

Сър Елтън Джон е бил прегледан от лекари по средата на концерта и въпреки диагнозата си е продължил да пее. Той е изпълнил някои от най-големите си класики като „Candle in the Wind“ и „All the Girls Love Alice“, но беше принуден да спре, когато гласът му започнал да пада по време на песента „Daniel“.

Скоро след като слезе от сцената, Джон се извини на феновете си чрез съобщение в Инстаграм. „Свирих и пях с цялото си сърце, докато гласът ми не ме предаде. Разочарован съм и много съжалявам. Дадох всичко от себе си. Благодаря ви за невероятната подкрепа и цялата любов, която ми показахте тази вечер. Винаги ще ви бъда благодарен. С любов, Елтън“, написа той.

През 2018 година, изпълнителят съобщи, че слиза от сцената, за да отдаде нужното внимание на семейството си. Преди това обаче сър Елтън Джон обеща общо 300 концерта, които се разпростират в три години и с които да каже сбогом на феновете си. Въпреки заболяването си, изпълнителят ще продължи турнето си по график. 

Елтън Джон – откровен за рака и за опасността от смъртта

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари