IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Уинона Райдър: Киану Рийвс ме защити от Франсис Форд Копола

24 юни 2020 14 50

Актрисата твърди, че режисьорът е искал от колегите ѝ да крещят срещу нея

Снимка: БГНЕС

Уинона Райдър си спомня за времето, когато близкият ѝ приятел Киану Рийвс я е защитил от Франсис Форд Копола. Всичко се случва по време на снимките на филма „Дракула“, а режисьорът е искал актрисата да изглежда уплашена и шокирана. 

Пред „The Sunday Times“ 48-годишната Райдър споделя, че Копола е искал повече сълзи от нея и за тази цел е започнал да я обижда. По едно време дори я е нарекъл „мръсница“, за да провокира емоциите ѝ. Той също така е искал от другите актьори да крещят на Уинона, за да може тя да се разстрои. „За да го кажа по-просто, трябваше да плача“, казва тя пред изданието.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 80s & 90s (@hellofrom90s) on

Тогава колеги на Райдър са Киану Рийвс, Ричард Грант, Гари Олдман и Антъни Хопкинс, от които се очаква да спазват разпоредбите на Копола. За изненада на Уинона обаче нито един от мъжете не е поискал да бъде груб с нея. „Франсис ги караше да ми казват неща, които ще ме разплачат, но нито Киану, нито Антъни го направиха“. Според нея, реакцията им била точно обратното на това, което Копола е искал.

Звездата от „Stranger Things“ добави, че този жест е довел до дългото ѝ приятелство с Рийвс, а в момента с Франсис са в добри отношения. Все още обаче няма официална позиция по случая от режисьора. След заснемането на „Дракула“, в който Гари Олдман играе главния вампир, а лентата печели три награди „Оскар“, Райдър и Рийвс са много добри приятели.

Двамата дори си партнират отново в „A Scanner Darkly“, „The Private Lives of Pippa Lee“ и „Destination Wedding“. Киану също често е изразявал чувствата си към Райдър. Пред списание „People“ той споделя, че тя е невероятен човек и талантлива актриса, с която са прекрасна двойка на екрана. 

През 2018 година Уинона се пошегува, че почти се е омъжила за Рийвс по време на снимките на „Дракула“. Тя обяснява, че по време на продукцията Копола е използвал румънски свещеник, който да ожени героите им. „Ние се оженихме в „Дракула“. Направо си мисля, че сме женени и в реалния живот“, казва тя пред „Entertainment Weekly“. Рийвс също се включи в шегата, казвайки, че близката му приятелка често се обръща към него със съпруже. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nicki Swift (@nickiswiftceleb) on

В същото време Райдър се изказа против друг свой колега – Мел Гибсън. Тя си спомня за коментари, които актьорът е направил, когато тя е промотирала своя проект „The Plot Against America“. Актрисата споделя, че е била обект на обиди от страна на Гибсън през 1996 година и очаква той да поеме отговорност за тях.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cinema OnlineKH (@cinemaonline_kh) on

Говорител на Гибсън обаче отрече тези твърдения и нарече Райдър „лъжкиня, която е излъгала пресата преди и продължава да я лъже и сега“. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари