IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фенове на Хари Потър: „Почивай в мир, Дж. К. Роулинг“

16 септември 2020 17 50

Наказват я заради нейно изказване за транссексуалните

Снимка: БГНЕС

Напоследък звездите много внимават в своите изказвания, защото се оказва, че ако те не се харесат на феновете им, това може да сложи край на кариерата им. Така в момента новите правила за оскарите разединиха мнението на артистите, но те не смеят да коментират това с риск да не се снимат повече в киното.

Ето че подобна проява на осъдителност сега се е изправила срещу Дж. К. Роулинг. Авторката на книгите за Хари Потър пуска нова книга, в центъра на сюжета е сериен маниак, който извършва жестоки убийства. 

Феновете на 55-годишната писателка обаче студено поздравиха новото ѝ творение. Причината са изявленията ѝ за транссексуалната общност, които мнозина нарекоха скандални. И дори най-преданите фенове на Хари Потър настояват най-накрая кариерата на създателката му да приключи.

Хаштагът „Почивай в мир, JK Rowling“ набира популярност в Twitter, плашейки потребители, които не разбират какво се случва. В социалната мрежа дори се появи специална бележка, в която се казва, че всичко е наред с автора на книгите за Хари Потър.

Същевременно писателката бе накарана да върне награда заради изказването си. Роулинг трябваше да върне престижната награда „Ripple of Hope“, която ѝ беше връчена от организацията за човешки права, основана от Робърт Кенеди. Сегашният ѝ президент – Кери Кенеди, разкритикува авторката заради думите ѝ, които бяха определени като хомофобски.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари