IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Даниел Радклиф е готов да играе отново Хари Потър, но да я няма Джоан К. Роулинг

29 септември 2020 09 00

Писателката е критикувана заради мнението ѝ за транссексуалните хора

Снимка: БГНЕС

Даниел Радклиф, който изгря покрай участието си в поредицата за Хари Потър е готов да участва в продължението, но само при условие, че по него няма да работи авторката му Дж. К. Роулинг.

„Той се опитва да се дистанцира от противоречивите твърдения на писателката“, поясни източник, близък до звездата в We Got This Covered.
Роулинг изпадна в немилост, след като проведе спор за транссексуалните хора и беше официално „отстранена“ от големите фен сайтове. Хаштагът „Почивай в мир, Дж. К. Роулинг“, с който възмутени фенове на Хари Потър погребаха кариерата на създателката му, дори стана популярен в Twitter. Наложи се да се обяснява, че писателката е в добро здраве.

Даниел беше един от първите, който изрази позицията си относно настоящата ситуация. „Трансджендърите – жени са жени. Всяко твърдение за противното изтрива самоличността и достойнството на трансджендърите и противоречи на всички съвети на професионалните асоциации на здравните работници, които са много по-наясно по този въпрос от Джоан или мен“, обясни актьорът.

Заради изказванията си Дж. К. Роулинг трябваше да върне престижната награда „Ripple of Hope“, която ѝ беше връчена от организацията за човешки права, основана от Робърт Кенеди.

КоментариКоментари

Една ( преди 3 години )
Тоя неблагодарен ***,за когото никой нямаше да е чувал,ако не беше Роулинг ще поставя условия.Той е заменим,тя не е.Героят си е нейн, мнението си е нейно.Който не му харесва да върви на майната си.Това да си нормален вече е недопустимо, така ли?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
ss ( преди 3 години )
Както виждме отново, никога не е късно да станеш за резил...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар