IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тейлър Суифт счупи 33-годишен рекорд на Уитни Хюстън

31 октомври 2020 21 00

Младата звезда се превърна в жената, която се е задържала най-много на върха

Снимка: БГНЕС

Тейлър Суифт счупи рекорд на Уитни Хюстън, като успя да се задържи повече от три седмици на върха на най-известната музикална класация в САЩ. Младата изпълнителка се превърна в жената, която е успяла да се задържи най-много на номер 1 в класацията Billboard 200. 

Според Billboard, Суифт е постигнала това с изненадващия си албум, който пусна по време на карантината. „Folklore“ се задържа вече седма поредна седмица на върха в класацията, с което осигурява на изпълнителката общо 47 седмици в кариерата ѝ, в които тя е успяла да се изкачи до номер 1. Хюстън има 46, а Адел е на трето място с 34. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift) on

Тейлър има общо седем албума и за първи път достига до номер едно в Billboard 200 с втория си студиен запис – Fearless, който излиза през 2008 година. Освен че пусна албум по време на карантината, Суифт се появи на церемонията по връчване на кънтри наградите, където за първи път изпълни песента „Betty“ на живо. 

Първият албум номер 1 на Уитни Хюстън е „Whitney Houston“, който излиза на пазара през 1986 година. Тя успява да повтори това постижение с „Whitney, The Bodyguard“ и с „I look to you“. Поставя рекорда си през 1987 година. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift) on

Що се отнася до изпълнителя, който има най-много седмици на върха, тази чест отива към групата The Beatles, които успяват да се задържат на номер 1 цели 132 последователни седмици. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари