IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тина Търнър на 80: Създадох си собствен стил

16 октомври 2020 18 00

Тя говори за кариерата, любовта и щастието от пенсионирането

Снимка: БГНЕС

Както се казва в песента, Тина Търнър е просто най-добрата. От скромното начало, израствайки в Тенеси, до покоряването на върховете и до паденията в шоубизнеса – включително бягството от бившия си съпруг Айк Търнър – осемкратната носителка на „Грами“ сега живее спокойно в Европа с дългогодишната си любов Ервин Бах.

Търнър слезе от сцената и реши да се отдаде на себе си и семейството си. В едно интервю, което е рядко по вида си, тя разсъждава върху епичната си кариера и най-ценните моменти, вписани в книгата ѝ „Това е моят живот“. Тя споделя пред InStyle, че снимките вътре са като своеобразен филм на живота ѝ. 

„Някои от тях ме правят много емоционална, връщат ми всички спомени и чувства. Сякаш миналото става настояще“. Ето какво споделя тя в книгата.

За известните си крака

Търнър казва, че е последният човек, който се възхищава на краката си. Когато е била малка си е мислела, че те са твърде дълги и слаби. „Чувствах се като пони и никога не съм искала да ги показвам“. Носи къси поли на сцената, за да може по-лесно да се движи и да прави това, което обича. Никога не е мислела, че краката ѝ ще се превърнат в нещо велико и всеки ще им обръща огромно внимание. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tina Turner (@tinaturner) on

„Какво най-много харесвам в краката си? Те ми позволяват да танцувам и ме заведоха до Ервин Бах“.

За подготовката преди шоу

Звездата признава, че има ритуал преди всеки концерт. Тя нанася сама грима си, завършвайки с ярко червило. След това слага перуката, която оформя отново сама, облича красивия си костюм и се превръща в кралицата Тина. „Това беше пълна трансформация“, пише тя.

За модата

Певицата казва, че се доверява на дизайнери, които могат да видят през целия грим и да проникнат в душата ѝ. Един от тях е Боб Маки, който се занимава с костюмите за първото ѝ самостоятелно шоу, след като напуска Айк Търнът през 1976 година. „Една от роклите ми имаше крила, така че изглеждах сякаш се канех да летя и да се рея. Точно така се и чувствах, когато най-накрая се освободих“. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tina Turner (@tinaturner) on

Друг любим стилист на Търнър е бил Азедин Алая, който освен това е бил и нейн скъп приятел. Според нея, той е създавал неща, които никой друг не е успял и е правил свой собствен стил. „Когато облякох една от роклите му, веднага се почувствах като французойка“.

За нейния стил

„Поемам цялата заслуга за стила си“, хвали се Тина. Тя добавя, че още като малка е започнала да чете всяко модно списание, до което се докопа. За нея Vogue и неговите конкуренти са били като учебници, които са отворили вратата на един нов и по-светъл свят. След това започва да обикаля Ню Йорк, Лондон и други градове, където изучава как хората се обличат и по този начин развива собствено чувство за стил.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tina Turner (@tinaturner) on

„Имам любими дизайнери, като Джорджо Армани, който ми направи сватбената рокля, когато се омъжих за Бах“, казва звездата. Допълва, че въпреки мнението на професионалистите, тя е следвала собствения си стил и винаги е знаела какво ѝ пасва и коя дреха най-добре ще опише фигурата ѝ. 

За музиката

„Когато обичаш работата си, а аз винаги съм я обичала, тя те зарежда с енергия и сила“, е мнението на Търнър. За нея концертите са като дишането и любовта. Допълва, че феновете са тези, които винаги са били до нея и са я подкрепяли във всяко едно начинание. 

За пенсионирането

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tina Turner (@tinaturner) on

Тина започва да работи още от ранна детска възраст и рядко си почива през цялата си музикална кариера. Затова пенсионирането е като ценен подарък за нея. „По-щастлива съм от всякога. Прекарвам време със съпруга си, работя в градината, дори понякога не правя нищо“. 

За амбициите

„Амбицията е да сънуваш мечта и да се посветиш на сбъдването на тази мечта, независимо колко препятствия ти пречат. Така че, да, винаги съм била амбициозна, защото вярвах, че мога да осъществя най-смелите си мечти и го направих!“. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари