IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кристофър Нолан за HBO Max: Това е най-лошата стрийминг услуга

8 декември 2020 17 40

Режисьорът се изказа против решение на Warner Bros.

Снимка: БГНЕС

Кристофър Нолан сподели мнението си относно плана на Warner Bros. да пусне всичките си филми през 2021 година едновременно в кината и в стрийминг услугата HBO Max.

Режисьорът говори пред списание People, казвайки че промяната в действията на големи филмови студиа е повлияла негативно на много хора. Той казва, че решението на Warner Bros. е нерационално и не уважава работата на хиляди филмови дейци, които са направили всичко възможно проектите им да бъдат готови до 2021 година. „Има хора, които са прекарали години в работа, за да я видят на големия екран“, добавя Нолан.

Миналата седмица стана ясно, че Warner Bros. смята да пусне голяма част от филмите си едновременно в кината и в стрийминг платформата HBO Max. Това включва “Wonder Woman 1984“, „The Matrix 4“, „Dune“, „Sopranos“, „The Many Saints of Newark“, In the Heights“ и други. Всяка една от лентите ще бъде пусната ексклузивно за един месец в HBO Max, след което ще напусне платформата и ще продължи да се излъчва по кината. Този план трябва да продължи през цялата 2021-а.

Кристофър Нолан обаче не е много съгласен с това решение. „От моята гледна точка, това е малко безсмислено. Имам предвид, че всички във филмовите студиа знаят, че хората обичат да ходят на кино. Рано или късно те ще се завърнат в салоните“, казва той пред People. Филмът му „Tenet“ беше пуснат в кината през септември, след като премиерата му беше отлагана на няколко пъти заради пандемията. Само за два дни лентата спечели 20 млн. долара само в Америка и достигна 350 млн. по целия свят.

„Хората обожават да ходят на кино и това няма да се промени скоро“

Нолан е оптимистичен за бъдещето на киното, като добавя, че 2019 година е била най-силната в бранша. „Мисля, че публиката ще се завърне веднага, когато опасността премине. Много неща в момента са в застой, но така трябва да бъде“. Режисьорът обаче не спря дотук. Той заяви, че решението на Warner Bros. наранява цялото филмово преживяване, както и реномето на самата компания. „Те не разбират какво губят. Решението им няма никакъв икономически смисъл и дори най-новият агент на Уолстрийт ще види разликата“.

Филмовият деец засипа студиото с критики и заяви, че то не уважава работата на колегите му. „Някои от най-големите таланти в нашата индустрия са си легнали снощи, мислейки си, че работят за най-доброто филмово студио в света, а тази сутрин се събуждат и разбират, че вече работят за най-лошата стрийминг платформа“, казва Нолан пред Hollywood Reporter.

Според Нолан, решението на Warner Bros. не е било обсъдено с нито един от режисьорите и продуцентите на филмите, които ще бъдат пуснати онлайн.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари