IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Чадуик Боузман с посмъртна номинация за „Златен глобус“

4 февруари 2021 17 50

Актьорът почина през август 2020 година

Снимка: БГНЕС

Чадуик Боузман получи посмъртна номинация за тазгодишните награди „Златен глобус“.

На 3 февруари, сряда, Тараджи П. Хенсън беше една от звездите, които обявиха кои актьори ще се борят за златната статуетка на 28 февруари. Сред тях беше и Боузман, който почина през август 2020 година. Той ще се състезава в категорията „Най-добър актьор“ за играта си във филма Ma Rainey's Black Bottom, който е продукт на Netflix.

Номинацията е повече от заслужена, защото Боузман прави невероятна роля, която е и неговата последна. Филмът разказва уникалната история на изпълнителката Ма Рейни, една от най-влиятелните в музикалната индустрия през 20-те години на миналия век. В нейната роля влиза Виола Дейвис, а Боузман играе тромпетиста Леви.

Номинацията му за „Златен глобус“ идва само четири месеца след трагичната смърт на 43-годишния актьор. Той дълго време се е борил с рак на дебелото черво, като не е искал болестта му да бъде споделяна със света. През декември Вайола Дейвис говори за работата си с Чадуик и си спомни за неговото огромно наследство в киното.

„Разплаках се, когато чух, че е починал. Всички ние искахме да живее още 50 години“, казва тя пред Yahoo Entertainment. Допълва, че не смята живота на Боузман за трагичен, защото актьорът винаги се е опитвал да живее на пълни обороти и да се наслаждава на всеки момент. Дейвис споделя, че колегата ѝ я е научил да оценява живота не по количеството спомени, които има, а по тяхното качество.

Чадуик БГНЕС

Снимка: БГНЕС

По-рано през годината съпругата на Боузман – Тейлър Ледуард, получи награда от негово име по време на церемонията Gotham Awards. Тя изнесе трогателна реч, в която зачекна житейската цел на актьора и неговата отдаденост на работата му. „Като артист, актьор и човек Чад искаше винаги да казва истината. Той е най-честният човек, когото познавам. Той не само говореше истината, той я търсеше навсякъде – в себе си, в околните и в момента“, каза тогава Тейлър.

Тя допълни, че Чадуик много добре е знаел какво е да бъдеш някой, но в същото време е изпитвал и чувството да бъдеш никой. „Когато играеше, той не се опитваше просто да разкаже история или да прочете сценария, а да начертае път за нас, който да ни отведе до пълния успех“, завърши съпругата на актьора.

Чадуик БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Чадуик Боузман ще се бори за „Златен глобус“ срещу Риз Ахмед, Антъни Хопкинс, Гари Олдман и Тахар Рамин. Наградите ще бъдат раздадени на 28 февруари.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари