IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Синът на Одри Хепбърн: Майка ми беше изключителен боец

21 април 2021 10 40

Нова книга за актрисата ще бъде публикувана на 28 септември

Снимка: Getty

Одри Хепбърн е известна като тъмнооката любимка на Златната ера на Холивуд, която по-късно заменя актьорството с хуманитарна дейност. Втората част от живота ѝ обаче не се разглежда толкова обстойно, колкото първата и именно затова остават няколко тайни, които ще бъдат разкрити в нова книга.

Робърт Матцен, автор на най-продаваната биография за 2019 година „Холандско момиче: Одри Хепбърн и Втората световна война“, пише нова книга за опасната работа на актрисата в УНИЦЕФ и последните пет години от живота ѝ преди смъртта ѝ на 63 години от рак на дебелото черво. „Войн: Одри Хепбърн“ ще бъде публикувана на 28 септември и включва трогателно въведение от по-малкия син на звездата – Лука Доти.

В изявление за списание People, той пише, че има стотици книги за майка му, като всяка една от тях се опитва по свой начин да реши част от пъзела на Одри. „Някои от тях се превръщат в незабавна класика, докато други са просто експлоататорски, като досега никой не се е фокусирал върху това, което тя е смятала за най-важно в живота си – борбата за деца в нужда, живеещи в зони на военни действия“, допълва Доти.

Одри Хепбърн

Снимка: БГНЕС

Според него, историите, които Хепбърн е разказвала у дома са били смразяващи, но винаги са били омекотявани. Книгата „Войн: Одри Хепбърн“ обаче напълно променила представата на момчето за онези зони, в които майка му често е ходила. „Мама беше повече от стоманена пеперуда. Тя беше изключителен боец и най-накрая има книга, която разказва тази история“.

Хепбърн, която едва не умира от глад като тийнейджърка в Холандия по време на Втората световна война, става филмова икона с главните си роли в „Смешно лице“ и „Закуска в Тифани“. Тя е само на 38 години, когато решава да отглежда двамата си синове Шон и Лука в Швейцария, спасявайки ги от славата и постоянното преследване от папараци. Десет години по-късно актрисата става посланик на УНИЦЕФ – същата организация, която ѝ помага по време на войната. Тя се занимава с хуманитарна дейност до края на живота си през 1993 година.

Одри винаги е била готова да направи много повече за света, като рано разбира, че платформата и влиянието ѝ може да помогнат на хиляди страдащи хора. „УНИЦЕФ очакваха, че тя ще бъде принцесата, която ги представлява по различните светски събития. Това, което получиха, беше един безстрашен войник“, казва Доти.

восъчна фигура

Снимка: БГНЕС

Хепбърн е пътувала многократно до опасни райони по света, рискувайки да попадне сред бомби и куршуми. Тя е била свидетел на ужасяващи гледки в Сомалия, които спокойно могат да се сравнят с ада. В книгата си Робърт Матцен се задълбочава и в последните години на звездата. Според него, това е необикновената история на Одри, актрисата, която се снима с гладуващи деца не заради славата, а за да насочи вниманието на света към истинските проблеми.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари