IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4 тайни за красота на Одри Хепбърн

2 юни 2020 12 30

Холивудската актриса имала много тънка талия

БГНЕС

Тя е родена на 4 май 1929 г. Като дете прекарва голяма част от свободното си време в залата по балет, но като пораства разбира, че нейното призвание е да бъде на големия екран. Печелила е четирите най-престижни награди: „Оскар“ (за кино), „Еми“ (за телевизия), „Грами“ (за музика) и „Тони“ (за театър). Тя е Одри Хепбърн – една от най-известните жени в историята на Холивуд. 

„Ако има ангели, те са като Одри Хепбърн. Това заявява Стивън Спилбърг, който ѝ дава роля в своя филм „Always“. Неслучайно тя е сравнявана с приказно създание – чарът ѝ е неподвластен на времето, като през 2016 г. звездата е избрана за абсолютна икона на красотата. 

„Изпадам в недоумение всеки път, когато чуя или прочета, че съм красива. Определено не съм такава по общоприетия стандарт“, споделя самата Одри Хепбърн, според която кариерата на една жена не бива да се гради върху това, че тя е много красива. 

Спазвала ли е диета Одри Хепбърн? 

Актрисата, която си отива от този свят на 64 години, има изключително тънка талия, заради която много колежки ѝ завиждат. Въпреки това, тя никога не е спазвала диети, напротив – дори похапвала някои вредни храни. Всеки ден тя имала в чантата си шоколад, от който си похапвала поне по едно парченце. Освен това обожавала да яде италианска паста. Пиела и шотландско уиски. 

След нейната смърт, синът ѝ – Лука Доти, разказва в свои интервюта за невероятния характер на своята майка, триковете ѝ за красота и нейния семпъл начин на живот.  

„Майка ми обожаваше италианската кухня, не можеше без паста, а най-любими ѝ бяха спагетите с доматен сос“, обяснява той, с което разбива на пух и прах твърденията, че тя гладувала с дни, за да има тънка талия. Доти издава готварска книга, озаглавена „Одри у дома“. В нея той разкрива кои са любимите ястия на легендарната актриса. 

Хепбърн оцелява по време на германската окупация на Холандия. Тогава тя и майка ѝ почти нямат храна. Това допринася за нейната физика през годините, смята синът ѝ. 

„В края на войната майка ми е била на границата между живота и смъртта. Хранила се е с коприва и луковици от лалета и е пила много вода, за да напълни стомаха си. Впоследствие страдаше от анемия до края на живота си“. 

„За закуска хапваше филия черен хляб с конфитюр, на обяд можеше да хапне печено пилешко или телешко със зеленчуци от градината, а след вечеря си взимаше шоколад, придружен с чаша скотч“, обяснява пред списание „People“ Робърт Уолдърс, който е последният мъж в живота ѝ. 

4 тайни за красота на Одри Хепбърн

1. Хидратацията е на първо място 

Актрисата има сияйна кожа, която поддържала не толкова с козметика, а чрез прием на достатъчно вода. По думите ѝ, хидратацията на тялото е от ключово значение за състоянието на кожата. 

„Тя много настояваше за това пред всички… пиеше много вода. Беше голям поддръжник на пиенето на вода и яденето на зеленчуци. Така беше възпитана“, спомня си синът ѝ. Той разкрива още, че освен голямо количество вода и други течности, тя наблягала на консумацията на пресни зеленчуци. 

2. Един ден за детокс 

Въпреки че не спазвала диети, Одри била привърженик на пречистването на организма. Имала един ден за детокс. Тогава яла само плодове, зеленчуци и кисело мляко. Разбира се, шишето с вода било винаги до нея. 

„Тя го правеше веднъж месечно“, уточнява Доти. По думите му, на моменти, когато била подута или изморена след часове, прекарани на крак или в самолета, тя се възстановявала чрез детоксикация.

3. Картофи вместо хляб 

Като холандка, Хепбърн обожава картофите и не ги изключва от менюто си, нищо, че съдържат доста въглехидрати. За сметка на това не яде никакъв хляб. 

„Понякога сме склонни да забравяме, че тя беше холандка, така че картофите бяха голяма част от нейния начин на хранене… а баща ѝ беше ирландец. Картофите за нея бяха основна храна“, посочва нейният наследник. 

4. Положително мислене 

Легендарната актриса имала свое виждане за света. Тя не позволявала на дребни неща от ежедневието да развалят настроението ѝ. Може би за това, че никога не се мръщела, бръчките се появили на по-късен етап от живота ѝ. 

„Тя беше наивна като младо момиче. Всеки път, когато намираше нещо ново или отиваше на пазар, или получаваше нова рецепта, беше развълнувана като малко момиченце. Когато се разболя, никога не прозвуча паника от това, че е болна. Тя се тревожеше повече за другите – за нас, за децата. Майка ми наистина се интересуваше от това да живее деня си, винаги се интересуваше от живота“, разказва Лука Доти. 

Според сина на актрисата, тя не мислела толкова за физиката си, колкото за изчистване на своето съзнание. А по-органичната храна и положителното ѝ мислене я запазили по-младолика за по-дълго време. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари