IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Неостаряващи звезди: Тайните на Мерил Стрийп за идеална визия

22 април 2020 14 30

Актрисата е почитател на аюрведа

БГНЕС

Тя е на 70, но изглежда като на 40. Преди няколко месеца я видяхме в страхотна форма на снимачната площадка на филма „Дипломиране“. Облечена в бял костюм с ресни и с къса червена коса, Мерил Стрийп прикова веднага погледите към себе си. 

„Формулата на щастието и успеха е просто да бъдеш себе си по възможно най-яркия начин“, споделя актрисата, която има най-много номинации за „Оскар“ – 21, както и три награди. 

Дори и през новото хилядолетие, актрисата не спира да работи и е една от най-търсените в Холивуд заради това, че успява да влезе в най-различни образи. 

Какви са тайните на Мерил Стрийп за идеална визия? 

„Всичко, което ни прави щастливи, е много просто: любовта, сексът, храната. Всичко останало – властта, влиянието, силата – всички тези неща могат да вземат превес над това, което наистина си струва в живота. Но докато имаме какво да ядем и покрив над главата си, докато жизнените ни нужди са задоволени, това, което ни прави най-щастливи, е много просто“, споделя холивудската звезда, която винаги се е стремяла да балансира работата и личния си живот. Дори в пика на нейната кариера, тя не участва в повече от един филм на година, за да може да намери време за себе си, за семейството и да се справи със стреса. Според нея, един от начините да остаряваш с финес, е  да можеш да контролираш негативните емоции и да не се преуморяваш. 

Тъй като е с много бяла кожа, тя неведнъж споделя, че избягва жаркото калифорнийско слънце, за да няма бръчки по кожата. Признава, че пие алкохол, но умерено, което е много важно за това как ще изглежда по време на своите ангажименти рано сутрин. 

Що се отнася до поддържането на здравословно тегло, актрисата обяснява, че никога не е тренирала активно, но от време на време залага на високоинтензивни тренировки, които ѝ помагат с излишните килограми. 

Спазва ли диета Мерил Стрийп? 

Като почитателка на аюрведа от години, актрисата се стреми да води природосъобразен начин на живот. Тя държи да консумира възможно повече биопродукти. Не може да каже, че спазва диета, а по-скоро, че набляга на чиста храна, отгледана без пестициди и други токсични препарати. 

„Обичам храната и обичам секса“, казва тя с усмивка и разкрива, че има дни, в които е прекалено натоварена и храната е единственото ѝ спасение, за да се справи с напрежението и да има достатъчно енергия за работа. 

Мерил съветва последователите си, ако не могат да се хранят балансирано през деня, да си наваксат след това, като се ограничат от някои вредни храни. По думите ѝ, упражненията са много важни за поддържането на формата. Но вместо да се поти във фитнеса, тя предпочита да бяга или плува. 

„Всеки лесен избор ще има последствия утре“, обяснява неостаряващата звезда. 

Домашните средства на актрисата против стареене

Вместо на маркова козметика, Стрийп разчита на някои домашни средства – като биохрани и билки, които според аюрведа забавят стареенето. Те са: 


Алма на прах – извлича се от плода на Emblica Officinalis и прави чудеса с кожата и косата. Причината е, че съдържа голямо количество витамин С, който е силен антиоксидант и намалява стареенето на кожата. Може да се използва за подмладяващи маски. 

Джинджифил – коренът има невероятни антиоксидантни свойства. Неговите съставки подобряват притока на кръв и  намаляват възпалението в тялото. А това забавя процеса на стареене на кожата. 

Женско биле – както и останалите, то е известно със силните си противовъзпалителни свойства. Освен това може да предпази кожата от вредните UV лъчи, действайки като естествен слънцезащитен крем.

Ашваганда – индийският женшен има подмладяващи свойства. Обикновено се използва за борба със стареенето на кожата. Освен това ѝ придава повече блясък и подобрява текстурата ѝ. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари