IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тайните на сестрите Кардашян за отслабване

18 март 2020 08 40

Специалисти разкриват кои наистина действат

БГНЕС

Те са едни от най-известните риалити звезди в САЩ. Сестрите Кардашян станаха популярни с тв шоуто „Keeping Up With the Kardashians“. В момента те имат няколко успешни бизнеса и милиони последователи в социалните мрежи. Независимо какво споделят там – съвети за здравословно хранене, козметика или дрехи, скоро то се грабва като топъл хляб.

Ким и Кортни Кардашян, както и доведената им сестра Кайли Дженър, се славят с това, че обичат по-закръглените задни части. Мнозина смятат, че са си правили доста пластични операции, за да постигнат специфичните си фигури, но те отричат. За сметка на това активно споделят как се хранят или спортуват, за да свалят излишните килограми.

Съпругата на Кание Уест, например, която е родила две деца, изтъква как е успяла да свали излишните килограми. Пет месеца след като стана майка, Кортни също влезе във форма.

Кои са тайните на жените Кардашян за отслабване?

Специалистът по отслабване Чарли Селтцер анализира изявленията на риалити звездите и подбира най-успешните им практики за извайване на фигурата.

1. Поставете си реалистична цел

Наскоро Ким Кардашян съобщи, че отново ще се подложи на режим, защото иска да свали няколко килограма. Докато го спазваше, тя често споделяше как вървят усилията ѝ и дори качваше снимки на кантара. Според експерта, многодетната майка има успех в отслабването, защото очакванията ѝ са съвсем реалистични. Тя започва с малки промени и не бърза да види идеалното тегло.  

Д-р Селцер посочва, че когато човек се мери и вижда кое работи и кое не за тялото му, може да коригира диетата си. По думите му, Ким не се фокусира точно върху теглото, а гледа да се стегне. Тя знае, че ако консумира солена храна, ще тежи повече. Поставяйки си по-достижима цел, тя няма големи очаквания и остава по-мотивирана, за да продължи. 

2. Протеинов шейк за закуска

Кортни Кардашян споделя, че това е нейната тайна за хубава фигура. Тя смесва парченца банан, ябълка, нискомаслено кисело мляко,бадеми, канела и лъжичка специален протеинов прах с аромат на ванилия. По думите ѝ, тя отива да тренира на гладно, след това пие напитката на път за вкъщи, за да събере сили за деня. 

Експертът посочва, че протеиновият шейк е идеален за старт на деня, стига да мерим количеството на всяка съставка, за да не погълнем повече от необходимото. Ядките, плодовете и протеиновият прах трябва да бъдат разпределени така, че за тялото да има по малко от всичко – витамини, минерали, фибри, протеини и други, категоричен е той. 

3. Една и съща закуска за няколко месеца

Кортни неведнъж обяснява, че сваля лесно килограми, защото яде едно и също за закуска в продължение на 6 месеца. Въпреки този дълъг период, това не й омръзва, напротив.  

Д-р Селцер посочва пред „Cosmopolitan“, че това е добър подход за равномерно сваляне на килограми. Когато някой яде едно и също, трудно може да кривне от правия път и да приеме по-малко или повече вещества чрез храната. Тази практика може да е успешна за мнозина, но за други да не действа, зависи от какво се нуждае организмът по време на режима. 

4. Ограничаване на калориите

Ким не яде повече от 1 800 калории на ден, казва нейният диетолог Колет Хаймовиц пред Elle. Той изтъква, че риалити звездата следи стриктно колко калории приема на меню и си води записки. Е, за това й помага и менюто, което й изготвя специалистът. 

„Хората, които проследяват какво точно ядат и по колко, се справят по-добре с отслабването, защото знаят колко максимум могат да погълнат“, казва д-р Селцер. Той е категоричен, че по този начин всеки може да яде от любимите храни, но с мярка. Ако не сте склонни да проследявате всяка хапка, просто вземете предвид общия прием на калории. Ако прекалите за закуска, компенсирайте с по-лек обяд. Разбира се, според жената на Кание Уест, вечерята не бива да е тежка. 

5. Правете упражнения, които харесвате

Известните сестри винаги са били на принципа, че отслабването не трябва да става насила. Ето защо те тренират онова, което им допада и не могат да изпълняват упражнения, с които им е трудно да се справят. 

„Трикът да останеш мотивиран, е да намериш това, което наистина обичаш да правиш“, казва Клои Кардашян и посочва, че с инструктора Гунар Питърсън тя е успяла да открие коя активност е за нея и ѝ помага не само да отслабне,но и да се разтовари от натрупаното напрежение. 

Според експерта, понякога последствията от емоционалния глад трудно могат да бъдат компенсирани, но изследвания показват, че когато човек тренира онова, което харесва, отделя повече ендорфини. Те се смятат за хормони на щастието и подобряват настроението, с което прекомерната консумация на храна намалява. 

6. От 3 до 4 порции протеин на ден

Планът за хранене на Ким включва между 3 и 4 порции, съдържащи протеин за деня. Тя може да яде яйца със зеленчуци и резен сирене за закуска, сьомга на скара за обяд и пилешки гърди за вечеря.

Според д-р Селцер, при всеки е различно препоръчителното количество протеин, но като цяло, колкото повече протеини ядете, толкова по-сити ще се чувствате. Диетологът подчертава, че протеинът е от жизненоважно значение за поддържане на мускулната маса по време на отслабване, когато тялото топи мазнини. 

7. Чай за детокс – всеки ден, поне по 10 пъти 

Риалити звездите изтъкват, че детоксикацията на организма е много важна за отслабването. Лендъл посочва пред Е! News, че тя пие специална напитка за прочистване. Това става първо на гладно сутрин, а после поне още 10 пъти по една чаша. 

Експертът по отслабване изтъква, че приемът на течности е важен за хидратацията на тялото. По думите му, чаят за детокс помага, но не бива да замества храненията. Все пак е нискокалоричен, а съставките в него премахват токсините по-лесно. Някои видове чай помагат и за засищане, като намаляват глада за сладко. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари