IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сиртуин диета – отслабване с шоколад и вино

25 януари 2020 13 30

Адел е сред привържениците ѝ

Istockphoto

Започването на диета сигурно е част от плановете ви за 2020 г. Едни може да целят отслабване, други натрупване на мускули или просто спортуване за здраве. Каквото и да изберете, няма да сгрешите, но все пак ви трябва някаква мотивация. Какво ще кажете за любимата ви звезда?

Адел е най-пресният пример на изпълнителка, която изуми феновете си през изминалата година. Първо се разведе и започна нов живот, след което отслабна драстично. Някои недоброжелатели веднага я заклеймиха като болна, но истината е, че певицата се чувства отлично с 25 килограма по-малко и зад това се крие желанието ѝ да води по-здравословен начин на живот.

Ако още се чудите как да пречистите тялото си след серията от празници или по-скоро продължавате да се тъпчете и не спортувате, време е да промените нещо. Сиртуин диета, на която певицата е голяма привърженичка. Създадена от Ейдън Гогинс и Глен Матън преди много години, тя е актуална и днес, когато всеки втори има проблеми с метаболизма и наднормено тегло (подобно на Адел в един от периодите ѝ на слава).

Как отслабна Адел? Отговорът – от Айда!

диета, здравословно

Pixabay

Какво представлява диетата Сиртуин?

Звучи налудничаво, но при нея е позволена консумацията на шоколад и червено вино, но с мярка. Другото нещо, което диетолозите препоръчват, са храни, които активират производството на белтъчините сиртуини. Чрез тях мазнините „изгарят“ по-лесно и неслучайно ги наричат протеините на дълголетието.

Въпросната диета е с продължителност от 3 седмици. През първата препоръчителният дневен прием на храна не бива да надвишава 1 000 калории. Това означава, че има само едно пълноценно хранене. Хубаво е да се пие и сок, богат на сиртуин (поне 3 пъти дневно).

Следващите две седмици калорийният прием достига 1 500. Вече са разрешени три пълноценни хранения – предимно меса със зеленчуци. От горепосочения сок се пие само един път на ден.

зелено смути,

Pixabay

Продукти за първата седмица

За да си набави сиртуин, в менюто на човек трябва да преобладават зеленолистни зеленчуци, цитрусови плодове, маслини, зехтин, червен лук.

Шоколадът, който се консумира, трябва да е поне с 85% какао. А що се отнася до виното – най-добре до една чаша. Въпреки че двете са позволени, трябва да прецените количеството им според калориите.

Продукти за втора и трета седмица

Позволени са немазни животински продукти като млечни и морски дарове, както и зърнени храни – предимно елда.

Месото не съдържа сиртуин, но не бива да се изключва от менюто. Просто трябва да се комбинира с храни, които са богати на протеина. Такива са целината, зелето, спанакът, руколата, магданозът, цитруси и горски плодове; ядки, елда и сьомга.

месо със

Pixabay

Кои са ползите от диетата Сиртуин?

Чрез храненето по този начин сте сити и имате повече енергия, метаболитните процеси в тялото се подобряват и това спомага за топенето на мазнините.

Според създателите на въпросната диета, за три седмици човек трябва да отслабне до 3,5 кг, като само през първата ще се раздели с около кило и половина.

Има ли недостатъци Сиртуин диетата?

Колкото и да сте стриктни, диетата е само 3 седмици, след което трябва да продължите да се храните по някакъв начин. Не е препоръчително да удължавате срока, съветват диетолози. Много от тях са на мнение, че тази диета има временен ефект и помага за пречистване, но и не води до по-здравословни навици. Въпреки това, много хора я използват, за да свалят някое излишно килце.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари

"читател" ( преди 4 години )
Открили диета?! Все едно всички сме кухи ***. Ако си три седмици с дефицит в калориите, по 1000 - 1500 на ден, то много ясно, че ще свалиш килограми. Естествено, че ако си 80 кг кюфте с ръст 160 см, то първата седмица ще свалиш 2 кила, особено като изключиш солта от храната.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар