IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Перфектно тяло на 54 – кои са тайните на Сандра Бълок

6 април 2020 13 00

Актрисата залага на един „мръсен“ ден

Снимка: БГНЕС

Тя бе обявена за най-красивата жена на 2015 г. Признанието дойде от списание „People“, когато Сандра Бълок бе на 50. Четири години по-късно, звездата изглежда все така зашеметяващо и никой не може да ѝ даде толкова години, защото продължава да поддържа форма със специален режим.

„Красотата е нещо кратко. Особено в град Лос Анджелис. Много е трудно да се въздържаш да кажеш „О, трябва да изглеждам ето така!“. Най-красивите хора според мен са онези, които не се опитват да приличат на някого“, коментира актрисата по повод стереотипите за красота за жените. По думите ѝ, когато синът ѝ я пита защо има бръчки, тя му отговаря, че просто се смее много.

Актрисата коментира още, че никога не е била привърженик на прекалено големите ограничения в начина на живот заради диети, но с течение на времето ѝ се налага да се откаже от някои храни, за да поддържа килограмите си.

Какъв е режимът на Сандра Бълок за перфектно тяло?

Тя разкрива в свои интервюта, че през годините е опитвала какво ли не – плиометрични упражнения, кикбокс, тичане в парка, вдигане на тежести... От заниманията с инструктори е научила, че най-добрият начин да влезеш в старите си дрехи, е да правиш разнообразни упражнения.

Тренировки

Фитнесът е приоритет номер едно за Сандра. Тя се опитва да е активна всеки ден, като на седмица стига до 5-6 тренировки, стига да има достатъчно свободно време. Пред „InStyle“ Бълок разкрива, че в последно време ходи на пилатес, кикбокс и прави тренировки с тежести. 

„Ако мога да тренирам всеки ден, ще го направя... Когато съм в Остин, тичам или карам колело“, обяснява тя. 

Въпреки че има силна мотивация, ангажиментите ѝ в киното не ѝ позволяват да тренира редовно и понякога ѝ се случва да не прави нищо по цяла седмица. Тогава тя внимава как се храни, за да не качи излишни килограми. 

Кои са тайните ѝ за стегнато тяло? 

Един от треньорите на Сандра – Симоне де Ла Рю,  разказва, че тя се старае да отделя по 1 час за тренировки, поне шест пъти седмично, когато не е на снимки. 

„Тя е много подвижна и мотивирана“, допълва той. 

Бълок комбинира кардио танцувални движения с йогалатес – съчетание между йога и пилатес, с които тренира за всяка една част от тялото. Понякога редува 10-минутни интервали от високоинтензивни кардио и силови тренировки, за да стегне определена част. 

Тя използва ластици 

Включването на ластиците в ежедневните тренировки е чудесен начин за стягане на мускулите с минимални усилия, обяснява Симоне де Ла Рю. По думите му, благодарение на тях, актрисата има по-изваяни ръце и хубави рамене. 

Не се страхува от коремните преси

Бълок неведнъж е забелязвана да носи рокли с едно рамо или гол гръб на различни светски събития. Тя не се притеснява от раменете и ръцете си, защото ги поддържа и с помощта на различни планкове и коремни преси. 

Бълок редува преси, при които ръцете са плътно на раменете, след което поставя единия крак върху другия и продължава, като се извива на ляво или дясно. Следват планк или лицеви опори. 

Как се храни актрисата? 

По думите на звездата, външният ѝ вид се дължи до голяма степен и на някои ограничения в храненето. 

„Например вечер хапвам по малко кафяв ориз, черен боб и малко задушени зеленчуци“, казва тя пред „InStyle“. По думите ѝ, основното, което следва, е консумацията на прясна храна, при това на по-малки порции. 

След като минава 40 и започва да прекалява с яденето на пакетирани храни от магазина, Бълок се допитва до диетолога Синтия Пасквела. Тогава започва да спазва диетата „Зоната“, при която се ядат храни с нисък гликемичен индекс. 

По-късно актрисата разбира, че с натоварения график на работа трудно може да спазва диети и просто започва да се храни по-здравословно. Задължително в един ден от седмицата – най-често петък или събота, тя си позволява вредни храни като спагети или кейк. 

„Обичам сладкиши, особено виенските, да ям сурово тесто за бисквитки или пълна купа с мюсли и мляко, докато гледам телевизия в леглото“, споделя още тя. 

Според много специалисти по хранене и диетика, така нареченият „мръсен ден“ помага на човек да не преяжда с преработени храни през останалото време. Няколкодневното ограничаване на калориите, последвано от един ден, в който всичко е позволено, подобрява метаболизма, но въпреки това, не бива да се прави всяка седмица. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари