IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тейлър Суифт подобри рекорд на „Бийтълс“

22 април 2021 08 40

Албумът ѝ Fearless влезе в историята

Снимка: Getty

Тейлър Суифт е постигнала много през своя 31-годишен живот. Тя има 41 номинации за награди „Грами“ и 11 победи, девет студийни албума и седем сингъла, които се изкачват до номер 1 в музикалните класации. Сега обаче изпълнителката се сдоби с може би едно от най-важните постижения в живота си, задминавайки великите „Бийтълс“.

През февруари Суифт разкри, че дълго време е работила върху презаписването на албума си Fearless, който първоначално излиза през 2008 година. Разбира се, тазгодишната версия идва с няколко изненади, като вместо 20 песни, в албума има цели 26 парчета. Всички те са преработени от самата Тейлър, като шест от песните са записани, когато изпълнителката е била на възраст между 16 и 18 години.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift)

Веднага след излизането си Fearless (Taylor's Version) беше посрещнат с огромен ентусиазъм и се изкачи до първите места в музикалните класации. Това е третият албум на Суифт, който стъпва на върха във Великобритания след Folklore и Evermore. Изпълнителката успя да постигне този успех само за 259 дни, като подобрява рекорда на „Бийтълс“, които правят същото нещо, но за 364 дни. Легендарната група държеше първото място в продължение на 54 години.

Fearless (Taylor's Version) е седмият албум на Суифт, който се изкачва до номер 1 в музикалните класации на Великобритания и успява да се продаде в над 21 хиляди копия за една седмица. Презаписването се наложи след скандал между Тейлър и мениджъра Скутър Браун през 2019 година. Тогава той купува бившия лейбъл на изпълнителката, а заедно с него и оригиналните ѝ записи. Тогава Суифт се зарича да презапише всичките си албуми от миналото, за да си върне собствеността върху работата си.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift)

Тя определи покупката на Браун като „най-лошия сценарий“, обвинявайки го, че я тормози в ролята си на бивш мениджър на Кание Уест и сегашен мениджър на Джъстин Бийбър. Браун продава записите на Суифт през 2020 година на американската компания Shamrock Capital. Изпълнителката твърди, че на два пъти се е опитвала да купи песните си, но винаги ѝ е било отказвано.

Съобщава се, че основателят на Big Machine – бившият лейбъл на Тейлър – Скот Борчета ѝ е дал възможност да си върне един стар албум в замяна на създаването на нов, който да остане в компанията. Допълва се, че Браун се е опитал да накара изпълнителката да подпише споразумение, което ѝ забранява да говори негативни неща за него в публичното пространство. Мениджърът коментира само веднъж ситуацията, казвайки, че феновете на Суифт тормозят семейството му.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift)

Презаписването на албумите обаче обезценява първите записи, като Тейлър може да забрани използването на старите ѝ песни във филми, телевизия и реклами.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари