IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Режисьорът на „Приятели“: Не се притеснявайте, Матю Пери е добре

1 юни 2021 17 40

Бен Уинстън говори за състоянието на актьора

Снимка: БГНЕС

Гледахте ли вече събирането на шестимата главни актьори от сериала „Приятели“? Ако сте един от феновете, които знаят всички 236 епизода наизуст, със сигурност сте били пред екраните на 27 май, когато беше пуснат и дългоочакваният епизод по HBO. На дивана, който всички познаваме от кафенето „Сентръл Пърк“, се бяха настанили Кортни Кокс, Дженифър Анистън, Лиса Кудроу, Мат ЛеБланк, Дейвид Шуимър и Матю Пери.

Събирането трябваше да се случи още миналата година, но пандемията промени плановете. Все пак феновете чинно изчакаха своя момент, за да могат да видят и да чуят няколко забавни случки от снимачната площадка, гафове при заснемането на оригиналните епизоди и да научат какво всъщност се е случвало зад кулисите на един от най-гледаните сериали на всички времена.

След малко над 100 минути, изпълнени с носталгия и сълзи, актьорите от „Приятели“ официално казаха сбогом на публиката и заявиха, че това е последният път, в който се събират за подобно телевизионно участие. След края на епизода започнаха да валят коментари и ревюта, които описваха всеки един детайл – възрастта на шестимата приятели, воденето на Джеймс Кордън, гостуващите звезди и дали всъщност всичко е било без сценарий, както беше обещано.

Една от главните теми обаче си остана състоянието на Матю Пери. Още след пускането на официалния трейлър много от феновете посочиха, че екранният Чандлър всъщност изглежда най-зле в сравнение с останалите. Заговори се, че той мълчи през по-голямата част от времето, не пуска нормалните си шеги и сякаш забавя речта си. Това обсъждане продължи и след специалния епизод на „Приятели“, когато зрителите заявиха, че Пери прилича на човек, който насила е бил докаран на снимачната площадка и няма търпение да си отиде.

Малко по-късно беше съобщено, че причината за поведението на актьора всъщност е била интервенция, направена при зъболекар малко преди снимките. Източници споделят, че Пери се е подложил на операцията още през април, когато са започнали да снимат епизода. „Това се отрази на здравето му и на начина, по който се чувства. Той е чувствал болка през цялото време и оттам идва забавената му реч“, казват източници, които са говорили с екипа на звездата.

Притеснението на феновете беше потушено и от думите на режисьора Бен Уинстън и продуцента Кевин Брайт, които стоят зад специалния епизод на „Приятели“. Те уверяват всички, че Матю не се е завърнал към пороците от миналото и работата с него е била изключително приятна. „Думите на хората понякога нараняват. Искаше ми се да не беше така. Беше ми приятно да работя с него. Той е невероятно забавен човек и смятам, че имаше доста добри реплики по време на шоуто“, казвва Уинстън.

В отделно интервю Кевин Брайт почти повтаря казаното от Бен и допълва, че Матю Пери е добре. „Изглеждаше по-силен и по-добре от последния път, в който го видях“, казва продуцентът.

Пери откровено е говорил за проблемите си с алкохола и хапчетата, които се появяват както по време на снимките на „Приятели“, така и след това. През 1997, 2001 и 2011 година той влиза в рехабилитационна клиника, за да се справи със зависимостта си. През 2016 година казва пред BBC Radio, че не помни цели три години от заснемането на сериала и му се губят епизодите от сезон 3 до сезон 6.

Сега обаче всичко е наред и Пери дори се готви за сватба. През ноември 2020 година той обяви, че се е сгодил за приятелката си Моли Хъруитз, която беше с него и на специалния епизод.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари