IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джейк Джилинхол разказва: Как се прави филм за 11 дни по време на пандемия

20 октомври 2021 08 40

The Guilty вече е в платформата Netflix

Снимка: Getty Images

Разгарът на пандемията от коронавирус ни накара да се затворим у дома, да прекъснем всякакви физически контакти с близки и познати и да работим от дивана. Много от нас се чудеха какво да правят докато са си вкъщи, намирайки си нови занимания всеки ден и опитвайки нови хобита като готвене, рисуване, бродиране и какво ли още не.

Докато ние сме си били вкъщи и не сме знаели какво да правим, Джейк Джилинхол е работил по новия си филм. Точно така, актьорът е заснел The Guilty само за 11 дни и то по време на пандемията. Той казва, че процесът просто е трябвало да бъде приключен и е направил всичко възможно, за да може работата да преминава гладко и безпроблемно.

The Guilty, който вече е в платформата Netflix разказва за една рутинна сутрин в центъра на 911. Нещата обаче се променят, когато операторът Джо Бейлор (Джилинхол) получава, на пръв поглед, странно обаждане, което обаче е вик за помощ. Постепенно Бейлор разбира, че нещата не са такива, каквито изглеждат, и пътят до истината е само един.

По време на интервю с Collider Джилинхол и режисьорът Антоан Фукуа разкриват детайли около заснемането на филма, как са успели да го завършат за толкова кратко време и то в началото на изолационния период. „Дори и не мога да си спомня как се случиха нещата. Просто трябваше да го направим“, казва Фукуа. Допълва, че заедно с Джилинхол са имали много малка дупка в графика си и затова е трябвало да действат бързо. Режисьорът поздрави и целия си екип, който се е съгласил да работи в такива трудни времена.

„Искам да кажа, че всеки беше съгласен за този филм и правеше всичко възможно, за да се получи добър резултат. Работихме под голямо напрежение заради коронавируса и се опитвахме да опазим всеки един от нас. Просто мисля, че беше един от онези периоди, в които се събрахме и свършихме работата“, казва Фукуа.

Джилинхол споделя, че винаги е смятал, че филмът трябва да се направи за кратко време. „Мисля, че това доста помогна на историята и на цялостното развитие. Не знам колко можеш да разтягаш такава история. Трябваше да бъде направена за точно определено време“, допълва актьорът.

The Guilty е римейк на едноименния датски филм от 2018 година от сценариста Густав Мьолер. Джейк Джилинхол е човекът, който най-пламенно промотираше лентата, като дори организираше срещи с фенове, както и е започнал кампания за наградите „Оскар“. Останалата част от актьорския състав включва Итън Хоук, Райли Киоу, Пол Дано, Питър Сарсгард, Да'Вин Джой Рандолф и Бил Бър.

The Guilty вече е достъпен в Netflix.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари