IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тимъти Шаламе показа костюма си на Уили Уонка

12 октомври 2021 10 40

Актьорът влиза в ролята на управителя на шоколадовата фабрика

Снимка: Getty Images

Дами и господа, Уили Уонка!

Това можем да кажем, след като видяхме първата снимка на Тимъти Шаламе в костюма на известния собственик на шоколадовата фабрика. В неделя 25-годишният актьор сподели кадър от предстоящия си филм „Уонка“, който ще бъде предистория на филма „Чарли и шоколадовата фабрика“ от 2005 година.

На снимката Тимъти носи класическия костюм на Уили Уонка, състоящ се от тъмночервено палто, кафява шапка и цветен шал. Около него сякаш се сипе лек сняг, а Шаламе гледа настрани от камерата, чакайки указания от режисьора. „Напрежението е ужасно, надявам се да продължи...? Уонка?“, написа актьорът в Instagram. Думите са казани през 1971 година от Джийн Уайлдър, който влиза в ролята на Уили Уонка във филма „Уили Уонка и шоколадовата фабрика“.

Докато детайлите около предисторията все още се пазят в тайна, засега е ясно, че филмът ще покаже как Уили Уонка се превръща в известния създател на лакомства. Очаква се продукцията да бъде мюзикъл, като представители на Шаламе заявиха, че той ще пее и ще танцува на екран. Актьорът ще бъде третият Уили Уонка след Джийн Уайлдър и Джони Деп (2005).

Филмът ще бъде режисиран от Пол Кинг по сценарий на Саймън Рич и продуциран от Дейвид Хейман. „Кой е Уили – когато го намираме в шоколадовата фабрика да прави златния билет, къде е бил преди това? Какво го води към това място, където се е самоизолирал? Как стига дотам? Точно това ще покажем“, казва Хейман пред Collider през 2018 година.

През юли членове на оригиналния актьорски състав на „Уили Уонка и шоколадовата фабрика“ казва пред списание People, че нямат търпение да видят Шаламе в ролята. „Не можеш да убиеш историята за Уили Уонка. Това е чудесна история. И хората ще ѝ се наслаждават във всяка една версия, която гледат. Просто е забавна“, казва Питър Острум, който играе Чарли Бъкет.

Уили Уонка е създаден от автора Роалд Дал. Героят се появява за първи път през 1964 година в книгата „Чарли и шоколадовата фабрика“, където се разказва историята за бедното момче Чарли Бъкет, което печели златен билет за разходка из вълшебната и ужасяваща шоколадова фабрика, която е ръководена от Уонка. Книгата е била адаптирана за големия екран два пъти, като Уайлдър играе Уили през 1971 година, а Джони Деп влиза в ролята през 2005-а.

„Уонка“ се очаква да направи премиерата си на голям екран на 17 март 2023 година.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари