IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Еди Редмейн съжалява за ролята си на транс жена

28 ноември 2021 12 00

Той представя Лили Елбе в „Момичето от Дания“ през 2015 година

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Еди Редмейн има едно голямо съжаление, що се отнася до холивудската си кариера.

В интервю за Sunday Times актьорът разкри, че не би приел ролята на Лили Елбе, ако му бъде предложена отново. Редмейн играе първият човек, който преминава през операция за смяна на пола през 1930 година във филма „Момичето от Дания“. Той получава множество номинации за ролята си, като се превръща в любимец на критици и фенове.

Шест години по-късно обаче Редмейн казва, че не би изиграл Лили, ако отново му се отдаде тази възможност. Актьорът дори нарича ролята си „грешка“. В интервюто си Еди казва, че е влязъл в тази роля с най-добри намерения, но смята решението си за грешно. „По-голямата дискусия за разочарованието около кастинга е, защото много хора не получават място на масата. Трябва да има равенство, в противен случай ще продължим да водим тези дебати“, казва артистът пред Sunday Times.

След излизането на „Момичето от Дания“ през 2015 година, филмът получи множество добри отзиви, но също така се сдоби и с критики от публиката. Част от киноманите заявиха, че в ролята на Лили е трябвало да влезе истински представител на транс общността, който да представи по-добре ролята и да почерпи вдъхновение за нея от собственото си преживяване.

Алисия Викандер, която играе съпругата на Лили – Герда Вегенер – също говори относно критиките към филма. По-рано през годината тя заяви, че напълно разбира недоволството и знае, че в Холивуд трябва да бъдат направени промени, които да осигурят повече представителност за транссексуалните мъже и жени. Тя допълни, че Еди Редмейн е свършил чудесна работа със своята роля.

Еди Редмейн

Алисия Викандер и Еди Редмейн. Снимка: Getty Images

Редмейн получава номинация за „Оскар“ за главна мъжка роля, а Викандер се сдобива с „Оскар“ за най-добра женска поддържаща роля.

По време на премиерата на „Момичето от Дания“ на филмовия фестивал в Торонто през 2015 година, Еди сподели пред журналисти, че се е срещал с трансжени от всички възрасти, за да може по-добре да се подготви за ролята си. „Има определен страх преди да вляза във всяка една роля, но почувствах невероятна чест да играя Лили. Тя е невероятна жена. Процесът на трансформация и операция за промяна на пола може да доведе до смърт. Но тя е проявила смелост и воля да живее по начина, по който се чувства“, казва актьорът.

Еди Редмейн

Снимка: Getty Images

В момента Еди Редмейн се подготвя за ролята си в „Кабаре“, където ще играе Емси. Докато изборът му повдигна редица съмнения, като се има предвид странният характер на ролята и фактът, че досега е била поверявана само на LGBTQ+ актьори, Редмейн се надява, че публиката ще изчака да види неговото изпълнение, преди да направи крайната си преценка.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари