IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Уестсайдска история“ забранен в Саудитска Арабия заради трансджендър герой

9 декември 2021 17 40

Примерът беше последван от още пет държави в Близкия изток

Снимка: Forum Film

Снимка: Forum Film

Филмът на Стивън Спилбърг „Уестсайдска история“ няма да бъде пускан на големия екран в няколко държави от Близкия изток.

Адаптацията на известния едноименен мюзикъл, който прави световната си премиера в петък, беше забранен в Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства, Катар, Оман и Кувейт. Според The Hollywood Reporter, филмът не получил разрешение за пускане в Саудитска Арабия и Кувейт, а останалите страни от списъка са поискали някои сцени да бъдат изрязани, но от Disney са отказали.

Решението за забрана е било взето заради включването на трансджендър герой, който носи името Енибодис, изигран от небинарния актьор Айрис Мина. Това по никакъв начин не изненада света на Холивуд, тъй като хомосексуалните права и тези на останалите представители на LGBT общността са забранени в страните от Близкия изток.

Филмът „Вечните“ на Marvel също беше забранен в тези държави заради присъствието на първия гей супер герой – Фастос, както и целувката между него и съпруга му Бен.

„Уестсайдска история“ на Спилбърг излиза на големия екран 60 години след оригинала, направен през 1961 година. В новата адаптация участват Ариана Дебосе, Рейчъл Зеглер, Ансел Елгорт и Дейвид Алварес. Рита Морено, която играе в оригинала, се завръща в новата роля на Валентина – собственичка на магазин, която предлага работа на Тони (Елгорт), след като той се опитва да започне нов живот след излизането си от затвора.

През август Зеглер казва пред Town & Country, че филмът на Спилбърг не се опитва да повтори сцена по сцена оригинала от 1961 година. „Този филм съществува като невероятно парче от поп културата, което всеки е виждал и е бил повлиян от него. Не мисля, че някой от нас иска да повтаря това“, казва актрисата. Тя допълва, че има неща, които е трябвало да бъдат подобрени и теми, за които е трябвало да се говори.

В „Уестсайдска история“ участват още Майк Фейст, Мади Зиглър, Майлс Ерлик, Кайл Алън, Езра Менас и Брайън Д'арси Джеймс.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари