IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„И просто така“... феновете бяха шокирани

10 декември 2021 14 30

Продължението на „Сексът и градът“ направи премиерата си с два епизода и смърт на главен герой

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

И просто така... Кари Брадшоу и компания се завърнаха в домовете ни!

На 9 декември по HBO Max и платформата HBO GO бяха пуснати първите два епизода на сериала „И просто така“, който е продължение на „Сексът и градът“. Те бяха озаглавени „Здравей, аз съм“ и „Малка черна рокля“, като успяха да шокират дори и феновете, които очакваха всякакви изненади. Предупреждаваме, че в следващите редове ще прочетете няколко разкрития за новия сериал, така че, ако все още не сте гледали епизодите, не продължавайте.

Ако пък, като нас, не сте имали търпение и сте стояли пред екрана в продължение на два часа и след това сте останали шокирани още толкова, тогава вижте какво може да се случи с любимите ни дами в следващите осем епизода.

Очевидните неща

Е, още преди началото на снимките на „И просто така“ знаехме, че темата за коронавируса няма как да бъде подмината. Същото важи и за отсъствието на Саманта Джоунс, което трябваше да бъде обяснено по най-добрия начин без да се убива любимата ни героиня. Още в началото, тези две неща бяха изчистени и дори има специално послание към феновете.

Всъщност, познатото ни начало от всеки епизод на „Сексът и градът“, където виждаме Кари из Ню Йорк, вече го няма. Сега директно влизаме в събитията, като първата реплика на Сара Джесика Паркър е свързана със социалното дистанциране и начина, по който се поздравяваме с непознати. След това идва и темата за Саманта, като разбираме, че тя вече е в Лондон – решение, което е взела след нараняване на гордостта, тъй като Кари я е уволнила като свой публицист.

Разбира се, проблемът между Сам и Кари е повлиял на цялата група, като Миранда и Шарлот са загубили връзка с Джоунс и са останали в Ню Йорк при другата си приятелка.

„Знаете ли, все едно тя е мъртва. Вече не си говорим за нея“, казва Миранда. Кари се съгласява и добавя, че винаги е смятала, че е по-важна за Саманта отколкото някаква заплата. Със сигурност тази реплика е ранила феновете на Ким Катрал, след като беше съобщено, че тя няма да се върне в сериала заради продължаващия конфликт със Сара Джесика Паркър. Докато Паркър до този момент не отвръщаше публично на атаките на Катрал, то горното изречение, дори казано от Миранда, е показателно за емоциите в екипа на „И просто така“.

Кари и Тузаря

Най-шокиращият момент и в двата епизода беше свързан с Тузаря.

Още преди премиерата създателят на сериала Майкъл Патрик Кинг отрече за смъртта на главен персонаж, но в края на първия епизод Джон Джеймс Престън, познат като Тузаря и изигран от Крис Нот, получава инфаркт под душа. Малко по-късно Кари се завръща от рецитала на Лили Голденблат и вижда съпруга си, който е припаднал в банята. Въпреки всичките ѝ опити да го съживи, сините обувки от Manolo Blahnik се изхлузват от краката ѝ, попадат под течащата вода и се съсипват. Тузарят е мъртъв.

Вторият епизод започва със смъртта на Тузаря, като Кари не знае какво точно да прави с живота си. Братът на Престън говори на погребението му, като е разкрито, че двамата са разговаряли само седмица преди смъртта, като Джон е заявил, че сега е най-щастливият период от живота му. И наистина е така – в премиерата виждаме как той е намалил пушенето, оформил е стегната фигура и дори не яде толкова много сол. С Кари живеят прекрасен живот, който обаче е прекратен твърде рано.

Какво да очакваме?

В кратките клипове, пуснати преди премиерата, виждаме, че Кари се опитва да живее в празната къща, като малко по-късно разбира, че няма да може. Затова на помощ идва Сийма Пател (Сарита Чоудбъри), която ще продаде апартамента, което означава, че Брадшоу може да се завърне в своя дом, който виждахме често в „Сексът и градът“.

Въпреки че виждаме Кари да излиза на среща с непознат мъж, засега няма яснота дали и кога ЕЙдън Шоу (Джон Корбет) ще се завърне. Все пак всичко е възможно и затова ще трябва да гледаме следващите епизоди от „И просто така“.

На 16 декември излиза и третият епизод от сериала.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

анонимен ( преди 2 години )
Не знам защо си мисля, че се пише "Тузара", а не "Тузаря". Направо потръпвам , като чета български книжовен диалект. . .
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар