IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Не всичко е заешки ушички и звездни партита“

22 януари 2022 12 00

Документалната поредица „Тайните на Плейбой“ излиза на 24 януари

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

В света на Плейбой не всичко е било заешки ушички, красиви фотосесии и звездни партита. Или поне така твърдят жените, които застават пред камерата в нова документална поредица.

„Тайните на Плейбой“ ще направи своята премиера на 24 януари и ще разкрие какво жените от тази индустрия наричат „черната страна“ на списанието. В трейлъра, излязъл преди дни, Пи Джей Мастън казва, че е имало таен свят зад империята за милиарди на Хю Хефнър. 10-те епизода ще включват още кадри на Хефнър с Анна Никол Смит, Памела Андерсън и Джени Маккартни.

„Плейбой беше изцяло за влиятелни мъже, които преследваха красиви млади жени. Плеймейтките, зайчетата, да не забравяме и гаджетата“, казва Мастен. Бившата приятелка на Хефнър – Сондра Теодоре казва, че всичко е било манипулация още от самото начало. Според нея, създателят на еротичното списание е искал всички дами да изглеждат по еднакъв начин и затова лично се е заемал с тяхната поддръжка. „В действителност, той беше животно“, категорична е Теодоре.

От списанието веднага излязоха с официално съобщение, в което казват, че напълно подкрепят жените, които споделят своите истории в документалния филм. „Като фирма, която в основата си е заложила сексуалната позитивност, вярваме в безопасността, защитата и отговорността“, допълват от Плейбой. В съобщението се пише още, че след почти 70 години в бизнеса, фирмата се гордее с голяма част от историята си, но има и елементи, които не са достойни за принципите, които тя проповядва.

„Днес ние се опитваме да заложим на по-позитивните аспекти в нашето наследство и сме горди от работата, която сме свършили през последните години, застъпвайки се за свободата и равенството, като същевременно продължаваме мисията си да задоволяваме всеки. Семейство Хефнър вече не е свързано с Плейбой“, завършва съобщението.

В трейлъра на „Тайните на Плейбой“, който разкрива бляскавата митология зад империята на марката, създадена в продължение на няколко десетилетия, Хефнър е обвинен, че предоставя момичета на приятелите си. Освен това има твърдения, че известни лица са нападали и изнасилвали млади жени.

Документалната поредица включва още интервюта от бившите приятелки на Хефнър, като Холи Мадисън и Бриджет Марквардт. Последната е и авторка на книгата „Игрална площадка: Детство, изгубено в имението Плейбой“. Феновете ще видят и ще чуят разкази от Ребека Армстронг, Сузи Скот, Дона Спейр и Тайлин Джон, които са бивши плеймейтки.

Това обаче не е първият път, в който бившите приятелки на Хю говорят за преживяванията си с него. През 2015 година в книгата си Down the Rabbit Hole, Мадисън описа създателят на Плейбой като контролиращ и манипулативен. Тогава той отговори в официално съобщение, в което казва, че това са опити бившата моделка да остане в светлината на прожекторите и да спечели повече фенове.

Сценаристът и режисьор Питър Богданович пък обвини Хефнър, че е насилил плеймейтката Дороти Стратен в джакузито, когато тя за първи път е била в имението му. Разказът се появи в книгата „Убийството на еднорог: Дороти Стратен 1960-1980“, написана през 1984 година. „Аз съм, издател на Плейбой или не, много срамежлив човек. Мога да насилвам жена психологически или физически, колкото и мъжът на Луната“, казва Хефнър в изявление. Не са му повдигнати обвинения за този случай.

Двучасовата премиера на „Тайните на Плейбой“ ще бъде на 24 януари.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари