IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Насрочиха нова дата за наградите „Грами“

19 януари 2022 14 50

Церемонията първоначално трябваше да се проведе на 31 януари

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Добра новина за феновете на музиката! Наградите „Грами“ все пак ще се проведат и то по-скоро, отколкото всеки очакваше.

От Звукозаписната академия на САЩ обявиха, че 64-ата церемония ще се състои на 3 април в Лас Вегас. Шоуто ще бъде водено от Тревор Ноа за втора поредна година. Първоначално златните грамофончета трябваше да бъдат раздадени на 31 януари, но заради рязкото повишение на случаите на коронавирус, събитието беше отложено. Мястото също е сменено, като преди това беше избрана Crypto.com арена в Лос Анджелис.

„Здравето и безопасността на всички в нашата музикална индустрия, на живата публика, и на хилядите хора, които работят неуморно да създадат нашето шоу, остават висш приоритет за нас. Имайки предвид непредвидимите обстоятелства около варианта Омикрон на коронавируса, провеждането на шоу на 31 януари съдържа твърде много рискове“, гласеше официалното съобщение преди няколко седмици.

Това е втора поредна година, в която наградите са отменени заради пандемията. През 2021 година те трябваше отново да се раздадат в края на януари, но бяха отложени за март. Тогава изпълнителният директор Харви Мейсън-младши заяви, че решението е било взето на база на здравната ситуация в Лос Анджелис и региона.

„Не беше правилното време да правим шоу на 31 януари. COVID-19 оказа огромно влияние на процеса по планиране и как ще организираме церемонията. Затова местим датата за 14 март, тъй като това ще ни даде повече гъвкавост, за да наблюдаваме какво се случва и да имаме повече разговори със здравни експерти“, допълни Харви в официално съобщение.

Тазгодишните номинации са водени от Джон Батист, който попадна в цели 11 категории, включително „Албум на годината“, „Запис на годината“ и „Най-добър R&B албум“. След него са Джъстин Бийбър, Doja Cat и H.E.R с по осем номинации, докато Били Айлиш и Оливия Родриго получават по седем.

Ако всичко е наред, наградите „Грами“ ще бъдат раздадени на 3 април.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари