IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Заради Омикрон: Наградите „Грами“ се отменят

6 януари 2022 14 40

Засега не е ясно за коя дата е преместена церемонията

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Наградите „Грами“ бяха отложени за неопределено време.

Музикалната академия и телевизия CBS излязоха с общо изявление на пети януари, в което казват, че 64-ата церемония по раздаване на златните грамофончета ще се проведе по-късно от плануваното заради растящия брой заразени с новия щам на коронавирус.

„Здравето и безопасността на всички в музикалната индустрия, на живата публика и на хилядите хора, които работиха неуморно, за да продуцират нашето шоу, остават наш основен приоритет“, се казва в съобщението. Допълва се, че заради неяснотата около варианта Омикрон и увеличаващите се случаи, церемонията, която трябваше да се проведе на 31 януари, се отлага. Причината е, че такова огромно събитие крие много рискове от заразяване. От Музикалната академия заявиха, че нова дата ще бъде обявена съвсем скоро.

Това е втора поредна година, в която наградите „Грами“ се отлагат заради ситуацията с коронавируса. През 2021 година шоуто беше отменено до март, като решението беше взето на база на здравната обстановка в Лос Анджелис и страната. „Не беше подходящо да направим наградите на 31 януари. Коронавирусът има огромно влияние върху нашите планове и как ще организираме шоуто. Затова местим датата за 14 март, за да имаме повече време и да наблюдаваме какво ще се случи, да разговаряме с нашите здравни експерти и да продължим с работата“, заяви тогава изпълнителният директор на академията Харви Мейсън.

Наградите „Грами“ бяха раздадени през март, на открито, като бяха спазени всички мерки по безопасност. Гостите бяха поставени на разстояние и задължително носеха маски.

Тазгодишното шоу ще бъде водено от Тревор Ноа и ще се състои в Crypto.com арена в Лос Анджелис. Списъкът с номинирани се оглавява от Джон Батист, който попада в цели 11 категории, включително за албум на годината, запис на годината и най-добър R&B албум. Джъстин Бийбър, Doja Cat и H.E.R имат по осем номинации, а Били Айлиш и Оливия Родриго получиха по седем.

„Това е невероятен ден за музиката. Тези номинирани красиво събират в себе си различната и широка музика. Поздравявам всеки от тях и всички, които ни изпратиха своите проекти. Горд съм от нашите гласоподаватели. Те поставиха рекорд по гласуване и направиха всичко възможно, за да оценят работата на своите връстници“, каза след номинациите Мейсън.

Новината за отмяната на наградите „Грами“ идва след като на 4 януари само в Лос Анджелис бяха регистрирани 21 хиляди нови случаи на коронавирус.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари