IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Питър Динклидж обвини Disney в лицемерие заради „Снежанка“

28 януари 2022 15 00

Актьорът казва, че това е история за седем джуджета, които живеят в пещера

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Питър Динклидж е силно разочарован от решението на Disney да направи нова версия на анимацията „Снежанка и седемте джуджета“.

52-годишният актьор, познат от „Игра на тронове“, нарече Disney „лицемери“ по време на интервюто си за подкаста WTF. Динклидж, който е роден с форма на дуарфизъм, наречена ахондроплазия – разкритикува избора на филмовото студио да направи нова версия на първото в историята си анимационно филмче. Според него, историята е разказана по неправилен начин и няма място в днешното общество.

„Има леко лицемерие, което се случва“, казва Динклидж, обяснявайки, че той самият е леко уникален и е наблюдавал подобни случаи от първия ред. Когато водещият го помоли да даде пример, актьорът спомена планирания римейк на Disney, който беше обявен за първи път през изминалата година.

Питър Динклидж

Снимка: БГНЕС

„Без да обиждам никого, но бях малко изненадан, когато разбрах, че те са много горди от избора си на латиноамериканка, която да изиграе Снежанка. Но ти все още разказваш историята на Снежанка и седемте джуджета. Направи крачка назад и виж какво правиш там. Няма смисъл за мен“, казва той. Актьорът има предвид актрисата Рейчъл Зиглър, която изигра ролята на Мария в West Side Story и беше избрана за Снежанка миналата година.

Актьорът от „Игра на тронове“ добави, че Disney са направили крачка в правилната посока с избора на Зиглър, но все още правят история за седем джуджета, които живеят заедно в една пещера. Според него, трябва да се обръща повече внимание и на историята за малките хора и как те ще бъдат представени пред публиката.

„Не знам кое е това студио, но те бяха толкова горди с това. Цялата любов и уважение към актрисата и към хората, които смятаха, че постъпват правилно. Но аз все още се питам какво точно се случва“, казва Динклидж. Той допълни, че би се съгласил да гледа новият „Снежанка“, ако в него има нещо различно от класиката.

Рейчъл Зиглър

Рейчъл Зиглър. Снимка: БГНЕС

Disney веднага отговориха на критиките на Динклидж в изявление, изпратено до Hollywood Reporter. Говорител на компанията казва пред изданието, че са искали да избегнат засилването на стереотипите, познати от оригиналния анимационен филм, затова са използвали различен подход със седемте герои и са се консултирали с членове на общността на джуджетата. „Очакваме с нетърпение да споделим повече, след като продукцията на филма започне“, допълниха от студиото.

Според Hollywood Reporter, римейкът на „Снежанка“ ще има различни консултанти и не се очаква скоро да се появи на екран.

Динклидж, известен с ролите си в „Игра на тронове“ и „The Station Agent“, наред с много други, обеща в началото на кариерата си, че никога няма да играе елф или леприкон. Той наскоро разказа за живота си с ахондроплазия и как славата е променила отношението на хората към него. Според Динклидж, с времето обществото е започнало да го забелязва заради различните му успехи на екран, а не заради височината му.

Питър Динклидж

Питър Динклидж и съпругата му. Снимка: БГНЕС

„Вече не става въпрос само за размера ми. Сега говорим за работата, която съм свършил“, допълва актьорът.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари